Novela autorského zákona už dopadá na návštěvnost webů #TYDEN 26. prosince
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Novela autorského zákona už dopadá na návštěvnost webů #TYDEN 26. prosince

Novela autorského zákona už dopadá na návštěvnost webů #TYDEN 26. prosince

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

26. 12. 2022 07:00 6

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Co je super aplikace? John Carmack opustil Meta. George Hotz opustil Twitter. Google vyhlásil „červený kód“, bojí se ChatGPT. Hack LastPass velmi nepříjemný. Ohňostroj lží. Mastodon má 2,5 milionu MAU

Reklama

Vánoce už jste si užili, ale Nový rok (a také nový rok) se teprve blíží. #TYDEN vychází v neděli a pondělí, takže Šťastné a veselé s mírným zpožděním. A díky za obrázek patří klasicky Stable Diffusion #ai

PF 2023
i Zdroj: PCTuning.cz
PF 2023

#TYDEN k poslouchání

Co je to super aplikace? Proč ji kdekdo chce mít? Proč to nefunguje jinde než v Asii? Které super aplikace si můžete jít prozkoumat? Jo a někde uprostřed se #sisithecast rozhodla přidat, takže to tam někde bude slyšet.


Internet, webdesign

Na přijetí novely autorského zákona reaguje i Facebook. Na českém trhu začal měnit zobrazování příspěvků odkazující na zpravodajské weby. Ukáže jen logo média a titulek. Náhledový obrázek už nikoliv. Dopad na návštěvnost dorazí velmi rychle.

Ještě včera tam byl náhledový obrázek, nově na Facebooku už jen takto. Ale nejenom v newsfeedu, ale i přímo na firemních profilech. 

eště včera tam byl náhledový obrázek, nově na Facebooku už jen takto.
i Zdroj: PCTuning.cz
eště včera tam byl náhledový obrázek, nově na Facebooku už jen takto.

Kdo všechno NEMÁ náhledy (obrázek a úryvek) v Google (a také nebude mít ve Facebooku)? Zpravodajská média, internet, tisk, rádio, televize. Blogy, i osobní. Tipy a triky, návody. Prozatím nedotčeno – samostatné podcasty. Zcela absurdní je to například u HlidacStatu.cz

Otázky a žádost o vyřešení posílejte STAN a Unii vydavatelů

Apple prý zvažuje zrušit povinné užití WebKitu pro prohlížeče na iOSu a byla by to dost revoluční i zásadní změny. Konečně by bylo možné na iPhone či iPadu mít jiné prohlížeče než Safari.

Apple, Google a Mozilla pracují na novém benchmarku pro prohlížeče.  Speedometer 3 by měl jak dobře jsou prohlížeče responzivní, tedy jak dobře reagují na uživatele. 

 Speedomete
i Zdroj: PCTuning.cz
Speedomete

Dva roky boje se subdoménami značek. Extrémní situace a protiopatření při hromadném odstraňování a přesunu 60 000 subdomén a trilionů duplicit. Jak se to povedlo a co všechno obnášela naše práce, se dozvíte na následujících řádcích.

John Carmack opustil Meta a upozorňuje na ochromující neefektivitu v Meta. Carmack je legenda VR, takže řeč je hlavně o zaměření na metaversum. Doslova uvedl: „Máme nesmyslné množství lidí a zdrojů, ale neustále se sabotujeme a plýtváme silami. To se nedá nijak vysvětlit.“ 

Twitter nadělil značkám hranaté profilové fotky, uživatelům ponechal kulaté. Bez varování, pochopitelně. 

Jetpack, plugin-pro WordPress, „pod stromeček“ nadělil nové omezení na maximum 30 sdílení na sociální sítě. Více jenom po zaplacení. Čas hledat nové řešení.

Jetpack, plugin-pro WordPress, “pod stromeček” nadělil nové omezení
i Zdroj: PCTuning.cz
Jetpack, plugin-pro WordPress, “pod stromeček” nadělil nové omezení

9 % nových registrací Netflixu v USA v listopadu se týkalo reklamního tarifu, 57 % předplatitelů se k němu připojilo znovu nebo nově, 43 % předplatitelů snížilo svůj tarif.  V Česku prozatím nedostupné tak jako tak.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama