amd-athlon-64-fx-60-v-akci
Hardware Článek AMD Athlon 64 FX-60 v akci

AMD Athlon 64 FX-60 v akci | Kapitola 6

Z. Obermaier

Z. Obermaier

10. 1. 2006 01:00 76

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Testovací sestava a metodika 3. Přetaktování a teplota 4. Syntetické testy 5. Herní testy 6. Závěr

Je to již téměř půl roku, co jsme vám přinesli krátký test tehdy nejvýkonnějšího procesoru společnosti AMD, byl to Athlon 64 FX-57, dnes vám představíme jeho nástupce, adepta na nejvyšší post procesorů současnosti – Athlon 64 FX-60. V řadě FX došlo k velké ale přesto očekávané změně, která se týká počtu jader samotného procesoru.

Reklama

Společnost AMD nezůstala nic dlužná své politice "FX" procesorů, Athlon 64 FX-60 skutečně v mnoha aplikacích a hrách překoná svého předchůdce Athlon 64 FX-57, někde jsou výsledky rozpačitější kvůli tomu že aplikace spíše těží z vysoké frekvence a ne ze síly dvou jader. Ale i přesto je tento procesor to nejlepší, co dnes od AMD můžete mít, vzhledem k výkonu a zaručené možnosti přetaktování na úroveň Athlonu FX-57 je toto jediná volba do nejvyššího High-Endu.

Síla "dvou FX-57" v jednom jádře vám je určitě velmi lákavá nabídka, ale tento procesor se kvůli ceně stane pro většinu z nás jen snem, což ale nemění nic na faktu, že Athlon 64 FX-60 je nejvýkonnější procesor pro desktopy dneška, konkurence by hledala přemožitele jen velmi těžko. V některém z příštích článků srovnáme Athlon 64 FX-60 s výkonem nového 65nm  jádra Presler společnosti Intel. Pořizovací cena Athlonu 64 FX-60 se pohybuje alespoň zatím hodně nad hranicí 30 000 korun.

Za zapůjčení děkujeme českému zastoupení společnosti AMD.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama