AMD proti Intelu: ASUS TUF A15 a Lenovo Legion 5P
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek AMD proti Intelu: ASUS TUF A15 a Lenovo Legion 5P

AMD proti Intelu: ASUS TUF A15 a Lenovo Legion 5P | Kapitola 6

Z. Obermaier

Z. Obermaier

22. 9. 2020 05:00 29

Seznam kapitol

1. Herní sezóna nekončí 2. Specifikace počítačů 3. Hardware I. (CPU, GPU) 4. Hardware II. (disky, paměť) 5. Software notebooků 6. Zpracování, konektory a repro
7. Klávesnice, chlazení a teploty 8. Baterie, výdrž a spotřeba 9. Aplikační výkon AC napájení 10. Aplikační výkon na baterii 11. Testy herního výkonu s RTX 2060 12. Závěr

Dnes porovnáme dva podobné herní notebooky, které jsou postavené na konkurenčních platformách Intel a AMD. Mají obdobnou cenu a stejný grafický adaptér GeForce RTX 2060. Rozdíl je hlavně v procesoru. Kdy bude lepší Ryzen 7 a kdy Core i7? Zaměříme se na výkon v aplikacích, hrách, výdrž baterie a provozní vlastnosti. 

Reklama

Zpracování, konektory a repro

AMD proti Intelu: ASUS TUF A15 a Lenovo Legion 5P
i Zdroj: PCTuning.cz

Šasí obou počítačů je plastové, jen víko a plocha klávesnice je z kovu s kartáčovaným povrchem. Problém je manipulace v otevřeném stavu. LCD obou má malou tloušťku a je křehké, ale o dost pevnější než u stylových tenkých notebooků. ASUS je ale znatelně pevnější. Dílenské zpracování je v této cenové třídě výborné. Esteticky jde o povedené notebooky, které neurazí nikoho. Kdybych si měl vybrat jeden dle vzhledu, asi bych po dlouhém vybírání zvolil ASUS. Lenovo je ale také velice povedené.

Konektory

Notebook Lenovo je vybaven porty solidně. Na levé straně je pouze port USB a vstup/výstup pro audio. Pravá strana je na tom podobně. Kromě jednoho USB jsou tam jen LED ukazující stav počítače Zadní strana už je zajímavější. Kromě napájení, je zde LAN, dvojice USB, jeden USB-C a HDMI.

Lenovo levá strana
i Zdroj: PCTuning.cz
Lenovo levá strana

Lenovo pravá strana
i Zdroj: PCTuning.cz
Lenovo pravá strana

Lenovo zadní strana
i Zdroj: PCTuning.cz
Lenovo zadní strana

Druhý počítač je vybaven porty podobně jako první. Pravá strana nese jen jeden port USB. Na levé pak najdeme zbytek výbavy. LAN, dvojici USB, jeden USB-C a HDMI. Samozřejmostí je napájecí konektor. Zadní strana počítače pouze vyfukuje horký vzduch, žádné porty tam nejsou.

ASUS pravá strana

ASUS levá strana

ASUS zadní strana

Reproduktory

Reproduktory jsou u obou počítačů tentokrát pouze dva bez subwooferu. Oba jsou umístěné na dolní straně notebooku a hrají opravdu solidně, zvuk je při vyšších hlasitostech u obou (81 dB) klasicky „plastový“, ale stále dobrý. Maximální hlasitost je slabší i když na tak malé repro docela překvapivá. U hráčů se stejně počítá spíše se sluchátky.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama