ASUS ExpertBook B7 Flip – pracovní 2v1 s podporou 5G
i Zdroj: Asus
Mobilní zařízení Článek ASUS ExpertBook B7 Flip – pracovní 2v1 s podporou 5G

ASUS ExpertBook B7 Flip – pracovní 2v1 s podporou 5G

David Jiránek

David Jiránek

28. 3. 2022 09:30

Seznam kapitol

1. Úvod a konkurence 2. Unboxing a konektivita 3. Parametry, displej a výdrž 4. Benchmarky 5. Dojmy a závěr

Pracovní a profesionální stroje Expertbook mohou také nabídnout špetku kreativity. Dnes se podíváme na model B7 Flip s nálepkou prémiového konvertibilního zařízení. Jeho hlavní zbraní je dotykový překlopitelný displej s podporou dotykového pera, na poměry pracovních strojů slušný výkon, displej s poměrem stran 16:10 vybízející ke kreativitě a podpora sítí nové generace.

Reklama

Řada notebooků ExpertBook od Asusu je vskutku bohatá. Pokud si vyfiltrujeme modely s Intelem, které jsou navíc skladem, uvidíme jen na CZC 17 různých modelů. Nutno podotknout, že dva modely jsme již nedávno vyzkoušeli, totiž B1 a B5 Flip. Nyní se dostáváme k třetímu modelu, který stojí na špici portfolia.

ASUS ExpertBook B1 B1500 – svižný notebook domů i do práce
i Zdroj: PCTuning.cz

ASUS ExpertBook B1 B1500 – svižný notebook domů i do práce

Tentokrát si dáme odbočku od strojů nabitých specialitkami a pro změnu se mrkneme na normální kus hardwaru. Expertbook,…

28. 12. 2021 17:30
6
ASUS ExpertBook B5 Flip B5302FE: parádní vercajk pro manažery
i Zdroj: PCTuning.cz

ASUS ExpertBook B5 Flip B5302FE: parádní vercajk pro manažery

Tentokrát se lehce odkloníme od standardních recenzí nejvýkonnějšího herního železa a podíváme se na hardware z jiného…

2. 12. 2021 09:00
7

V čem se námi testovaný ExpertBook B7 Flip liší? Pro začátek je to cena, která rozhodně necílí na nenáročné uživatele. Pokud B1 startoval na přibližně dvaceti tisících a B5 se dal sehnat pod třicet tisíc, na B7 v námi testované variantě si připravte 45 990 Kč. Za tu cenu se dá sehnat kde co od herního stroje až po Macbook Pro s čipem M1. Cílová skupina zájemců tak má opravdu na výběr a Asus bude muset být prakticky bezchybný, aby se svým zařízením nabídnul přesně to, co zejména firemní uživatelé požadují.

ASUS ExpertBook B7 Flip – pracovní 2v1 s podporou 5G
i Zdroj: Asus

Jak již bylo naznačeno, hlavní zbraní B7 Flip v segmentu profesionálních strojů je konvertibilita. Dotykový displej vám u notebooku Apple zkrátka nenabídne, tudíž v tomto segmentu lze pohledávat maximálně stroje s Windows. Pokud zavítáme do cenové kategorie 40–50 tisíc a budeme hledat 2v1 podnikové zařízení, zjistíme, že svá želízka v ohni zde má kromě Asusu jen HP s modelem Spectre x360. Nutno podotknout, že už na první pohled Asus vypadá mnohem profesionálněji a nabídne řádově lepší konektivitu, která zde převažuje nad například lepším výkonem. Koneckonců v práci hrát nebudete a spíše oceníte, že nemusíte tahat redukce než o pár fps více.

Cílová skupina zájemců notebooku Experbook B7 Flip je tím pádem celkem jasná. Prémiový konvertibilní notebook s dobrým výkonem, dostatečnou konektivitou zabalený do elegantního těla. Pojďme se podívat, jak se Asusu povedla exekuce této kombinace.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama