ASUS ExpertBook B7 Flip – pracovní 2v1 s podporou 5G
i Zdroj: Asus
Mobilní zařízení Článek ASUS ExpertBook B7 Flip – pracovní 2v1 s podporou 5G

ASUS ExpertBook B7 Flip – pracovní 2v1 s podporou 5G | Kapitola 5

David Jiránek

David Jiránek

28. 3. 2022 09:30

Seznam kapitol

1. Úvod a konkurence 2. Unboxing a konektivita 3. Parametry, displej a výdrž 4. Benchmarky 5. Dojmy a závěr

Pracovní a profesionální stroje Expertbook mohou také nabídnout špetku kreativity. Dnes se podíváme na model B7 Flip s nálepkou prémiového konvertibilního zařízení. Jeho hlavní zbraní je dotykový překlopitelný displej s podporou dotykového pera, na poměry pracovních strojů slušný výkon, displej s poměrem stran 16:10 vybízející ke kreativitě a podpora sítí nové generace.

Reklama

Ačkoliv se můj pracovní život točí okolo home office a v kanceláři jsem notebook nevyužil, přesto jsem ocenil vysokou kvalitu a všestrannost, kterou B7 Flip nabízí. Tělo notebooku je opět bezchybné a působí prémiovým dojmem na omak i z dálky. Na stole tak nebude dělat ostudu ani po boku jablečných výrobků.

Kritiku mohu zaměřit na exekuci jednotlivých klíčových prvků notebooku. Jde například o displej s poměrem stran 16:10 s velkými rámečky. Podobný rám okolo obrazovky měl můj lowendový notebook Lenovo Yoga, který jsem používal ještě na gymnáziu. To už je nějaký ten pátek a výrobci by si měli uvědomit, že koncept 2v1 neomlouvá tlusté rámečky. Takto těžké zařízení totiž nebudete držet v ruce v režimu tabletu. Tato výtka by se dala přehlédnout u modelu B5 Flip s poloviční cenovkou, ale ne zde.

ASUS ExpertBook B7 Flip – pracovní 2v1 s podporou 5G
i Zdroj: Asus

Stejně tak bych ocenil lepší chlazení, které může být v určitých případech na hraně. K omezení výkonu dochází jen při náročné práci a na krátkou dobu, ovšem opět si platíte za prémiové zařízení a stejný nedostatek trápil i levnější model.

Jinak jde ovšem o prakticky perfektní pracovní nástroj. Nabídka portů je na takto tenkém zařízení skvělá a nechyběl mi při používání žádný konektor. Přibalené pero rovněž umožňuje projevit trochu korporátní kreativity na meetingu a slot na SIM kartu vám umožní být připojen prakticky kdekoliv.

Slot na SIM kartu je snadno přístupný hned vedle zapínacího tlačítka
i Zdroj: Asus
Slot na SIM kartu je snadno přístupný hned vedle zapínacího tlačítka

Asus Expertbook B7 Flip tak oproti levnějšímu bratříčkovi nenabízí pouze vyšší výkon. Připlácíte si i za lepší připojení skrze SIM kartu, podporu 5G a aktivní tužku. Předinstalovaný software neruší, a naopak dává smysl. Jeho výhodou totiž je, že si můžete například klávesové zkratky plně přizpůsobit a nejste tak vázáni na přednastavené varianty.

Výdrž baterie vám vystačí na pracovní den a nabíjení skrze USB-C pomocí kompaktního adaptéru je kombinace, kterou budete po zakoupení vyžadovat u každého notebooku.

Za cenu 45 990 Kč už se nebezpečně přibližujeme teritoriu Macbooků. Pokud ovšem do firmy hledáte poctivého přenosného pracanta s líbivým vzhledem a pořádnou konektivitou, zde nesáhnete vedle. Asus Expertbook B7 Flip trochu dojíždí na chyby své i levnějších bratříčků. Ty mu ovšem s klidem odpustíte díky kvalitě šasi a řadě praktických maličkostí.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama