Asus G71V - mamut na práci a zábavu
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Asus G71V - mamut na práci a zábavu

Asus G71V - mamut na práci a zábavu | Kapitola 12

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

17. 7. 2009 03:00 15

Seznam kapitol

1. Asus ROG G71V - hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy TFT displeje
7. Testy procesoru 8. Testy operační paměti 9. Testy grafické karty - standardní 10. Testy pevného disku 11. Test výdrže baterie 12. Vyhodnocení a závěr

Ačkoliv jsou notebooky především přenosné počítače na denní nošení, je mezi nimi jedna kategorie, která do toho úplně nezapadá. Před časem jsme vám přinesli test obřího Lenova W700ds s dvěmi displeji, dnes se podíváme na podobný stoj, avšak mířený na běžného uživatele, který stojí polovinu, co zmíněné Lenovo.

Reklama

Asus Republic of Gamers G71V

Asus G71V - mamut na práci a zábavu
i Zdroj: PCTuning.cz

A jsme v závěru dnešního testu. Takže jak se mi Asus G71V ze série Republic of Gamers líbil? Hlavní (a v podstatě také jedinou) zbraní tohoto obříka je hardwarová výbava: čtyřjádrový procesor s možností přetaktování, 17" Full HD displej, Blu-ray mechanika, dvojice 7200ot./min pevných disků s možností zapojení do RAID, 4 GB přetaktovaných DDR3 pamětí, TV Tuner, batoh v příslušenství, malý stavový displej u klávesnice... to vše v tomto notebooku najdete. Výsledek je ten, že například sledování 1080p filmu s 5.1 audiem večer v posteli je skvělý zážitek.

Zápory jsou také poměrně jasné a jde o nevýhody výkonného hardwaru, tedy vysoká cena notebooku (45 tisíc korun s daní), mizerná výdrž na baterky a obrovské rozměry a hmotnost celého počítače.

Shrnutí

Asus Republic of Gamers G71V je notebook z nejvýkonnější a největší kategorie. Není to proto stroj vhodný na každodenní přenášení, ale jen na občasné nošení. Je výbornou volbou pro uživatele, kteří se pravidelně (nejlépe autem) pohybují mezi dvěmi místy a potřebují mít s sebou dostupný počítač s vysokým výkonem (tedy například student pendlující mezi domovem a kolejemi). Naopak jako klasický přenosný počítač k dennímu nošení do práce či školy tento stroj neobstojí. Jeho rozměry a hmotnost jsou zkratka příliš velké.

Jen ta cena by mohla být nižší, záleží však na úhlu pohledu. V absolutních číslech je 45 tisíc s DPH prostě moc a do přenosného počítače je bude ochoten investovat jen málokdo, na druhou stranu hardwarové vybavení tohoto stroje je opravdu fantastické a kdekdo nemá takový hardware ani ve svém domácím počítači, natož v notebooku. Ani poměr cena/výkon proto, myslím, není vůbec tak špatný, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Asus Republic of Gamers G71V

Klady Zápory
+ přetaktovaný čtyřjádrový procesor - vyšší cena
+ Full HD displej + Blu-ray - obří rozměry a hmotnost
+ 2× 320 GB 7200rpm HDD RAID 0 - mizivá výdrž baterie
+ příslušenství (batoh, TV Tuner...) - není vhodný na hry
+ skvělý na filmy (audio, v klidu tichý)  

Orientační cena včetně DPH: 45 000 Kč

Poděkování

Na úplný konec bych ještě rád poděkoval společnosti Asus, která do testu notebook zapůjčila.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama