Asus GeForce GTX 950: se super cenou a luxusní vizáží
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Asus GeForce GTX 950: se super cenou a luxusní vizáží

Asus GeForce GTX 950: se super cenou a luxusní vizáží | Kapitola 19

Adam Vágner

Adam Vágner

7. 4. 2016 12:00 32

Seznam kapitol

1. Asus GTX950-OC-2GD: představení a parametry 2. Asus GTX950-OC-2GD: Detaily, chladič, konektory 3. Testovací sestava 4. Aliens vs. Predator Benchmark 5. Battlefield 4 6. Bioshock: Infinite, Cliffs of Dover 7. Crysis 3 8. Grid 2 9. Metro: Last Light 10. World of Tanks 9.1
11. Boost u Asus GTX950-OC-2GD: Aliens vs. Predator 12. Boost u Asus GTX950-OC-2GD: Bioshock Infinite 13. Boost u Asus GTX950-OC-2GD: Crysis 14. Teploty 15. Chování ventilátorů 16. Hlučnost 17. Spotřeba, poměr výkon/watt 18. Cena, průměrný výkon, poměr cena/výkon 19. Závěrečné shrnutí

Otestovali jsme jeden z nejlevnějších modelů GTX 950, který u nás můžete pořídit – GTX950-OC-2GD. A je to ideální karta pro spořivější hráče. Nabízí přívětivou cenu, vynikající poměr cena/výkon, dobré provozní vlastnosti i nějakou tu rezervu pro přetaktování. A jako bonus k tomu všemu se za ni nebudete muset stydět ani s prosklenou skříní, spíše naopak.

Reklama

Provedení karty působí vedle klasických černo-červených, černo-modrých, černo-oranžových anebo černočerných chladičů velmi uhrančivě. Pokud jste majitelem skříně s černými interiérem a uvnitř máte v současnosti modní černo-bílé desky, je podobná grafika v podstatě povinností. Je to nezvyk, a možná i proto vypadá lesklý bílý kryt chladiče zajímavěji než letitá klasika.

Asus GeForce GTX 950: se super cenou a luxusní vizáží
i Zdroj: PCTuning.cz

Karta si i přes nižší papírové takty drží pěkné a oproti referenčním taktům i celkem vysoké pracovní frekvence. Je sice o něco pomalejší než špičkové modely, ale rozdíl není nijak dramatický a i kdyby vás to trápilo, je to otázka pár klepnutí myší. Nějaké rezervy pro přetaktování ještě zbývají – při taktování se začnete s GPU Boost přetahovat o maximální dosažený takt někde kolem 1450 MHZ.

Pokud jste si proklepali grafy provozních vlastností, máte jasno, pokud ne, tak aspoň stručné shrnutí. Bez zátěže je karta i přesto, že ventilátory běží, krásně tichá, takže vás nebude trápit ani v tichých sestavách. V zátěži je hlučnost naopak znatelně vyšší, takže se bílá GTX 950 nedá označit za tichou, ale nedá se říct, že by nějak výrazně rušila. Chladič má ještě rezervu pro manuální snížení otáček, takže když si s ním pohrajete, můžete otáčky ještě stáhnout a hlučnost snížit.Nečekejte ale zázraky, pasiv je sice velký, ale s malou plochou žeber a bez heatpipe.

V běžném počítači sestaveném z komponent nižší a střední třídy vás hluk karty trápit nebude, pokud jste ale za odhlučňování sestavy utratili majlant, ty čtyři stovky na chladiči bych už nešetřil a připlatil na lepší model – špičkové GTX 950 jsou prakticky neslyšné i v zátěži, což se o této kartě říct nedá.

Mnoho lidí ale stejně nejvíc slyší na cenu a poměr cena/výkon, a obojí je u této karty parádní.

Asus GTX 950 (Asus GTX950-OC-2GD)
KLADY
Asus GeForce GTX 950: se super cenou a luxusní vizáží
i Zdroj: PCTuning.cz
Asus GeForce GTX 950: se super cenou a luxusní vizáží
i Zdroj: PCTuning.cz
ZÁPORY
skromným jedincům bude na hraní v plném HD rozlišení stále stačit v zátěži ji uslyšíte, ale příliš neruší
nízká spotřeba 2 GB paměti vás občas donutí snížit rozlišení textur
bez zátěže tichá, v zátěži nepříliš hlučná  
atraktivní vzhled  
vynikající poměr cena/výkon  
zbývá rezerva pro přetaktování  
Orientační cena s DPH: 3900 Kč
Asus GeForce GTX 950: se super cenou a luxusní vizáží
i Zdroj: PCTuning.cz
Asus GTX 950 (Asus GTX950-OC-2GD) za vynikající poměr cena a výkon a provozní vlastnosti
 
 

Graf ceny produktu Asus GTX950-OC-2GD5 poskytuje server Heureka.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama