Asus Maximus V Gene – luxusní mATX deska pro Ivy Bridge
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Asus Maximus V Gene – luxusní mATX deska pro Ivy Bridge

Asus Maximus V Gene – luxusní mATX deska pro Ivy Bridge | Kapitola 13

Z. Obermaier

Z. Obermaier

26. 4. 2012 02:00 12

Seznam kapitol

1. Herní ROG v kompaktním provedení 2. Testovací sestava 3. Představení desky 4. Slajdy 5. Specifikace desky a software 6. Bližší pohled na desku 7. Detaily desky, čipy
8. Napájení desky (popis) 9. Napájení desky (praxe) 10. BIOS 11. Přetaktování 12. Měření aplikačního výkonu a spotřeba 13. Hodnocení

Procesory Ivy Bridge jsou venku, je čas se podívat na řadu nových základních desek. Proud recenzí Z77 Express jsme začali levnou deskou MSI a dnes se podíváme na lahůdku od Asus. Jde o hráčskou desku kompaktních mATX rozměrů. Za solidní cenu nabízí výbavu high-endu, včetně přetaktování a extrémů s dusíkem.

Reklama
Asus Maximus V Gene – luxusní mATX deska pro Ivy Bridge
i Zdroj: PCTuning.cz

Zpracování a výbava

Už u recenze předchozí desky "Gene-Z" jsme konstatovali, že Asus se sérii ROG a jejímu duchu nezpronevěřil ani v rozměrově malé základní desce. Spíše naopak, tohle je čistokrevný produkt pro Hard-Core hráče jež zkrátka hrají pořád a chtějí hrát naplno i na LAN party. K tomu účelu si postavili přenosný počítač bez kompromisů, s kvalitní deskou a výkonným procesorem. Po osazení jakoukoliv High-end grafikou pak získávají ultimátní herní stroj. Ani na zvuku výrobce nešetřil a ten by měl nabídnout alespoň průměrně dobrý zvukový výstup. Kvalitní zvukovka do PCI slotu to sice není, ale i tak by měl být výstup dostatečný. Zpracování je excelentní, výbava také. Množství portů, včetně mPCIe jistě potěší každého. Také možnosti nastavení a zajímavý vzhled dávají desce auru výjimečnosti. Po všech stránkách podařený produkt.

Přetaktování

Zde musím zopakovat, co jsem říkal už minule. Deska klame tělem a pokud by vás napadlo, že se na ní bude taktovat hůře protože je "malá", tak jste se šeredně spletli. Přetaktování našeho testovacího čipu bylo dokonce lepší než na všech dříve testovaných deskách rok nazpět! Pokud tedy hledáte malou desku pro stále extrémně výkonný a přetaktovaný počítač, je dnes testovaná deska jasnou volbou. Vysoká napětí a bohatý BIOS by klidně snesli nasazení i pod dusíkem, což dokládá řada rekordů s Ivy Bridge stanovených právě touto deskou (viz HWBOT).

Osobní názor

Asus vypiloval jeho mATX desky k dokonalosti, co jim chybělo v minulé generaci, dohnal letos s tímto modelem. Pokud dnes kupovat platformu LGA 1155 a nepotřebujete více PCI-E slotů, je tato deska s cenou od 4500 Kč s DPH skvělou volbou. Dostanete řemeslně kvalitně zpracovaný základ s luxusním BIOSem a maximálními možnostmi přetaktování. Zejména nadšenci jež chtějí dostat ze svého CPU naprosto vše, by měli zbystřit a zařadit tuto desku do užšího výběru při hledání základu pro Ivy Bridge.

Hodnocení

Asus Maximus V Gene – luxusní mATX deska pro Ivy Bridge
i Zdroj: PCTuning.cz

Graf ceny produktu Asus Maximus V Gene poskytuje server Heureka.cz

Asus Maximus V Gene – luxusní mATX deska pro Ivy Bridge
i Zdroj: PCTuning.cz

Za půjčení desky Maximus V Gene děkujeme ASUS Czech republic

Asus Maximus V Gene – luxusní mATX deska pro Ivy Bridge
i Zdroj: PCTuning.cz

Za půjčení osciloskopu děkujeme ETC Slovenská republika

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama