Asus ROG GTX 1070 Strix Gaming s DirectCU III v testu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Asus ROG GTX 1070 Strix Gaming s DirectCU III v testu

Asus ROG GTX 1070 Strix Gaming s DirectCU III v testu | Kapitola 2

Z. Obermaier

Z. Obermaier

27. 6. 2016 03:00 153

Seznam kapitol

1. Tichá a robustní GTX 1070 2. Představení karty - Vlastnosti a funkce 3. Představení karty – balení karty, detaily, chlazení 4. Pohled do nitra karty 5. Specifikace a Testovací sestava 6. Výkon ve 4K (3840×2160)
7. Shrnutí výkonu 8. Spotřeba a teploty 9. Přetaktování 10. Max OC: GTX 1070 vs GTX 980 Ti 11. Závěr

V dnešním testu se podíváme na hodně zajímavou kartu, GeForce GTX 1070 jsou za svou cenu zajímavější než GTX 1080, a takhle karta od Asus je jasnou bombou. Naprosto tichý chod, vysoké frekvence a s nimi i výkon. Nový chladič se opravdu povedl, jeden problém ale s kartou mám – více v článku. 

Reklama

Představení karty - Vlastnosti a funkce

Asus ROG GTX 1070 Strix Gaming s DirectCU III v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

Jako první se podívejme na několik slajdů karty. Zde vidíme všechny důležité vlastnosti karty. 6fázové napájení, výstupní porty pro použití VR setu, tichý ventilátor s nulovými otáčkami v klidu, podsvícení zadního plechu v nastavitelných barvách RGB, to samé přední strana. Zajímavá novinka je Fan Connect, funkce kterou si ukážeme v detailu.

Letos u Asusu všechno svítí a bliká, a to myslím zcela vážně. Základní desky nabízí osvětlení, dokonce i nejdražší LN2 modely pro extrémy, stejně tak i tato herní grafika. Přední i zadní strana může svítit nebo blikat, v barvách z celé RGB škály.

Novinkou je fan Connect, což je funkce zajímavá. Výrobce říká, že při hraní je grafika žhavější než procesor a ventilátory skříně se většinou řídí právě teplotou procesoru. A jelikož ten je třeba i chladný, otáčky jsou malé a teplo zůstává ve skříni. Asus umožňuje napojit ventilátory na grafiku a nechat řídit chlazení skříně grafiku. Alespoň naddimenzovaná napájecí kaskáda najde využití, k taktování ji totiž nepotřebujete.

Další slajd ukazuje výkon referenční karty a dnes testované Asus Strix Gaming. Karta má nabízet o sedm procent vyšší výkon, což si myslím, není přehnané tvrzení. Proti referenci jsou vyšší takty, a také teploty déle drží vysoký takt. S tímto rozdílem lze souhlasit.

Lepší chlazení rovná se lepší výkon. Chladič DirectCu III nabízí opravdu špičkové teploty, kdy referenci dostanete na hraniční hodnoty snadno, Asus v podstatě nikdy (leda někde v Africe). Teploty jsou v reálu nižší o 10–11 °C.

Poslední obrázek pak ukazuje funkci přepínání BIOSů a režimů karty. To je kauza, která se teď dost řešila. Že prý výrobci posílají karty do recenzí s vyšším profilem, což je sporné – karta má vždy všechny profily a je jen na zákazníkovi, jaký si vybere. Na obrázku vidíte, že OC profil je 1860 MHz a profil Gaming jen 1835 MHz. Rozdíl je to minimální, mezi profily snadno překliknete pomocí přibalené utility.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama