Asus VivoWatch: Stylové fitness hodinky 
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Asus VivoWatch: Stylové fitness hodinky 

Asus VivoWatch: Stylové fitness hodinky  | Kapitola 4

Z. Obermaier

Z. Obermaier

3. 8. 2015 03:00 15

Seznam kapitol

1. Hodinky ano, či ne? 2. Asus VivoWatch: hardware – specifikace 3. Balení hodinek a vzhled 4. Funkce hodinek 5. Software v telefonu 6. Shrnutí a závěr

Myslím, že test hodinek jsme na PCT ještě neměli. Hodinky a vůbec nositelná zařízení ale svět „geeků“ dobývají a trh je už dnes zaplaven desítkami produktů sloužících mimo jiné pro sběr a následnou analýzu dat na chytrých telefonech či počítačích. My začneme se světem nositelné elektroniky zlehka se stylovými fitness hodinkami od Asusu.

Reklama

Funkce hodinek

Asus VivoWatch: Stylové fitness hodinky 
i Zdroj: PCTuning.cz

Základní funkcí hodinek je ukazovat čas. První obrázek ukazuje zobrazení času v digitální podobě, jež lze přepnout ještě na „analogové“ ručičky, které ale nepůsobí tak efektně. V horní části displeje vidíte zámek. Ten značí, že jsou hodinky zamčené a nebudou na dotyky na displej reagovat. K jejich odemknutí je nutné stisknout tlačítko napravo.

Asus VivoWatch: Stylové fitness hodinky 
i Zdroj: PCTuning.cz

V menu a funkcích hodinek se pohybujete jednoduše, prostě prstem přejíždíte po displeji do stran. Na druhém obrázku vidíte druhou funkci – měření srdečního tepu. Ideální hodnota v klidu je někde mezi 40–70 tepů za minutu, ideální hodnota dle nejnovějších studií hovoří o šedesáti tepech. Měření hodinkami bych bral krapet s rezervou, jelikož senzor nemusí dobře sedět vůči ruce a může měřit kdovíco. Pokud ale máte hodinky nasazené dle návodu, měla by tepová frekvence zhruba odpovídat, což lze i v domácích podmínkách ověřit třeba na krční tepně.

Asus VivoWatch: Stylové fitness hodinky 
i Zdroj: PCTuning.cz

Dalším menu je měření intenzity UV záření. Hodinky vás tímto způsobem upozorňují na to, že je venku vysoká hodnota UV záření a tudíž byste se neměli pohybovat na přímém slunci významně dlouho. Hodinky umí hodnotu rozlišovat ve třech stupních, Low, Middle a High. Zda je pro vás tato funkce důležitá a použitelná, nechám na posouzení vám, pro orientaci o intenzitě UV záření nejsou hodinky potřeba, člověk většinou stav cítí na vlastní kůži sám.

Asus VivoWatch: Stylové fitness hodinky 
i Zdroj: PCTuning.cz

Dalším posunem po displeji se otevře menu aktivit. Na displeji uvidíte počet kroků, jež jste ušli a spálené kalorie. Během dne se vám načte několik tisíc kroků, a člověk je až překvapen, kolik toho nachodí, aniž by si tento fakt uvědomoval. Tahle funkce je základem fitness funkce hodinek, jelikož v menu se nastavuje počet kroků, které chcete ujít, a hodinky vás nabádají, abyste nepolevovali a denní limit plnili.

Asus VivoWatch: Stylové fitness hodinky 
i Zdroj: PCTuning.cz

Poslední funkcí je sledování spánku. Tahle funkce mě třeba u náramku Jawbone přišla jako opravdu zajímavá a praktická. Kvůli ní jsem si onen náramek svého času i pořídil, jelikož vás uměl vzbudit v té správné fázi spánku. To bohužel hodinky Asus neumí, a to je velká škoda. Obecně mi sledování spánku na těchto hodinkách přišlo „nějak divné“. Všimněte si, že hodinky ukazují, že jsem spal 11 hodin, z toho komfortně čtyři a půl hodiny. Druhý údaj lze ještě akceptovat jako důvěryhodný, první ale nesedí – spal jsem jen někde kolem 7-8 hodin. Po delším čase, kdy se hodinkami sžijete, ale lze z těchto údajů vyčíst zajímavá data.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama