Bitcoin - Nafouknutá bublina nebo spása střadatelů?
i Zdroj: PCTuning.cz
Sítě a Internet Článek Bitcoin - Nafouknutá bublina nebo spása střadatelů?

Bitcoin - Nafouknutá bublina nebo spása střadatelů? | Kapitola 8

Z. Obermaier

Z. Obermaier

24. 12. 2013 01:00 113

Seznam kapitol

1. Bitcoin - podvod století? 2. Co je Bitcoin 3. Výhody a nevýhody BTC 4. Instalace klienta a první kroky
5. Nafouknutá bublina? - Nepochybně! 6. Investovat či nikoliv? 7. Rizika investice do Bitcoinu 8. Nakupujte s rozvahou!

Každý o něm mluví, ale málokdo Bitcoinu skutečně rozumí. Pojďme si říci, vše co o něm potřebujete vědět. Pokud si myslíte, že je to cesta ke snadnému zbohatnutí, tak své peníze dáváte jen těm, co tenhle ohromný podvod vymysleli, vy nevyděláte nic. Na druhou stranu ale v ČR také několik BTC "milionářů" je.

Reklama

Bitcoin sám o sobě, je zajímavý, ten kdo jej navrhl, včetně celého eko-systému byl génius. Ať to byl jednotlivec nebo skupina, myšlenka, zabezpečení, všechny aspekty měny jsou geniální. To tvůrcům nelze upřít. Otázkou je, zdali při tvorbě Bitcoinu opravdu mysleli na dobro lidstva, nebo jen na dobro své. Jako u všeho na tomto světě, je veřejnost rozdělená na dva tábory. Jedni jsou Bitcoinu bezmezně oddáni, hájí po kde se dá, medializují ho a propagují. Druzí hledají jen stinné stránky, a kritizují. Na jakou   stranu se přidáte vy, je už vaše rozhodnutí. Zdali se Bitcoin skutečně stane uznávaným platidlem ukáže až čas, já myslím, že nikoliv. Stojí proti němu velká síla a ta mu to nedovolí.

Bitcoin - Nafouknutá bublina nebo spása střadatelů?
i Zdroj: PCTuning.cz

Prvním nepřítelem jsou hackeři, kteří se dostávají do systémů firem spravující peněženky, a samozřejmě také ti, kteří se snaží konzistenci systému narušit a vydělat na tom. Možná se to i povede a algoritmus bude prolomen, celá měna pak znehodnocena. Druhým nepřítelem je státní systém, banky, instituce a vlády. Jde o nejsilnější lobby této planety, tomu neodolá nikdo. Pokud se Fed rozhodne, že Bitcoin v USA zakáže nebo významně zdaní, je konec. Všechny národní banky budou házet Bitcoinu klacky pod nohy, ony jej nechtějí, nepotřebují.

O tom, že je Bitcoin nafouklou bublinou a možná i podvodem století asi není pochyb. O tom se asi nikdo ani nepře, důležité je na tom něco trhnout, když je možnost. Můžete BTC používat jako "geek", tedy ho vlastnit a platit jím za zboží od jiných "geeků" po celém světě. Nebo můžete být čirý spekulant, který na jeho pohyblivém kurzu vydělá peníze. Jak už jsme ale napsali dříve, jde o vysoce rizikový obchod s nejistým výsledkem. To už si musíte zvážit sami, zdali do toho rizika půjdete.

 
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama