Brutal Doom a Project Brutality – to nejlepší pro klasický Doom
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Brutal Doom a Project Brutality – to nejlepší pro klasický Doom

Brutal Doom a Project Brutality – to nejlepší pro klasický Doom | Kapitola 6

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

9. 11. 2017 04:00 18

Seznam kapitol

1. Doom byl, je a bude 2. Brutal Doom 3. Project Brutality 4. Guncaster, Trailblazer a Smooth Doom 5. Doplňkové mody 6. Doom na cesty

Brutal Doom je všeobecně známý a věhlasný mod a po právu také vysoce hodnocený a oceňovaný. Není však jediný, i další bojovnik Project Brutality má rozhodně co nabídnout. A samozřejmě se podíváme i na další vychytávky a vylepšení, které učiní z klasického Doomu tu nejzběsilejší akční hru, jakou si dovedete představit.

Reklama

Doom na cesty

Kdybyste toužili mít Doom neustále u sebe, ať už pro vyplnění volného času na cestách, nebo jako fetiš, není to problém. Existuje i Doom pro android. Sice je to shareware, ale pokud do něj doplníte WAD z plné verze, máte o zábavu postaráno. Ovládání je uzpůsobeno pro dotykové displeje, takže doomovat můžete bez omezení a v metru místo koukání na otrávené ksichty raději střílet démonická prasata. Za sebe však musím říct, že jsem měl co dělat, abych vůbec něco trefil, protože na mobilu jsem hrál leda tak Angry Birds. Asi to chce cvik a nezkřehlé pracky.

Brutal Doom a Project Brutality – to nejlepší pro klasický Doom
i Zdroj: PCTuning.cz

Jelikož člověk je tvor zvídavý a vynalézavý, dá se na mobil nacpat i Doom 3. Jde o amatérský port, ale plně funkční, nicméně občas se může stát, že vypadne zvuk nebo textura. Tak či tak jde o obdivuhodný kousek. Potřebovat budete trochu výkonnější telefon (ne ten polní na kolečkách), plnou verzi hry a samotný port. Osobně jsem to nezkoušel, ale nejdříve se na mobil instaluje port a posléze do konkrétní složky nahrají potřebná data. Pak se proklikáte pár nastaveními a mělo by to fachčit. Detailněji je to probráno zde.

Majitelé Nvidia Shield tabletu mohou za tvrdý bakšiš sáhnout po plné a oficiální verzi Doom 3: BFG Edition.

Brutal Doom a Project Brutality – to nejlepší pro klasický Doom
i Zdroj: PCTuning.cz

Tím končím své doomovské vyprávění a doufám, že jste nalezli něco nového nebo aspoň dostali chuť na Bloody Mary. Doom je fenomén, který nás provází už dvě dekády a nezdá se, že bychom na něj brzy zapomněli. Jsem zvědav, jestli si za dvacet let budem takhle debužírovat i s naleštěnou novou verzí z minulého roku. Ale tipl bych si, že ne.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama