Call of Duty: Infinite Warfare – rozbor hry a nastavení detailů
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Call of Duty: Infinite Warfare – rozbor hry a nastavení detailů

Call of Duty: Infinite Warfare – rozbor hry a nastavení detailů | Kapitola 6

Petr Diviš

Petr Diviš

17. 11. 2016 08:00 19

Seznam kapitol

1. Úvod – bez 4GB grafiky do boje nelez! 2. Vliv velikosti grafické paměti na kvalitu obrazu 3. Vliv nastavení – rozlišení obrazu 4. Vliv nastavení – Vyhlazování hran 5. Vliv nastavení – Display Options 6. Vliv nastavení – Texture Options
7. Vliv nastavení – Light and Shadow Options 8. Vliv nastavení – Post Process Options 9. Vliv nastavení – Miscellaneous Options 10. Maximální vs. minimální detaily 11. „Advanced tweaking“ – vylepšení grafiky přes ovladače VGA 12. Závěr

Přesně po roce tu opět máme další díl ze série Call of Duty: Infinite Warfare. O kvalitách samotné hry (nebo celé série) si dnes povídat nebudeme a podíváme se na technickou stránku hry. Ta opravdu nemile překvapila. Dnešní rozbor vám opravdu přijde vhod, neboť nároky hry na paměť jsou otřesné.

Reklama

Texture Resolution

První volba v této sekci nastavuje maximální rozlišení textur. Velikost cache na textury si hra omezuje sama. Jak jsme již ukázali, na 2GB grafické kartě máte smůlu a volba HIGH textur vám kvalitu obrazu moc nezlepší – ba naopak! Dochází pak častému střídání kvality textur podle náročnosti scény. Změna textur vyžaduje restart hry.

Na grafických kartách s aspoň 4GB videopamětí nemá smysl textury omezovat, neboť na výkon toto nastavení má vliv minimální – 79 fps vs. 80 fps.

Porovnávání Porovnávání
i Zdroj: PCTuning.cz
i Zdroj: PCTuning.cz


Nastavení na High (po najetí myší se zobrazí Very Low)

Texture Filter Anisotropic

Druhá volba by měla měnit kvalitu anisotropního filtru textur. Problém je ten, že hra AF na většinu textur nepoužívá, nebo jen slabou úroveň – nastavení na většinu textur tedy nefunguje (jak na kartě AMD, tak nkartě Nvidia). Rozdíl v běžné scéně je tedy minimální, jak můžete vidět na následujícím porovnání. Výkon se také nijak nezměnil. A nepomůže ani restart hry.

Porovnávání Porovnávání
i Zdroj: PCTuning.cz
i Zdroj: PCTuning.cz


Nastavení na High (po najetí myší se zobrazí Low)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama