Corsair Graphite 600T – stoprocentní nadstandard
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek Corsair Graphite 600T – stoprocentní nadstandard

Corsair Graphite 600T – stoprocentní nadstandard | Kapitola 10

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

4. 8. 2011 03:00 27

Seznam kapitol

1. Corsair a počítačové skříně? 2. Corsair Graphite 600T – představení 3. Case s krunýřem 4. Stropní díl 5. Bočnice
6. Spodní a zadní díl 7. Interiér I. 8. Interiér II. 9. Instalace HW a testy 10. A na závěr...

Spojovat Corsair proslulý výrobou paměťových čipů s počítačovými skříněmi? To by bylo ještě před časem nemyslitelné. Dnes se Corsair snaží prosadit i v jiných segmentech trhu, takže už není problém pořídit ani jeho case. Otestovali jsme top model Graphite 600T a rovnou říkáme: je to jedna z nejlepších skříní na trhu.

Reklama

A došli jsme až do konce. Rovnou se přiznávám, že model 600T od firmy Corsair si získal moje sympatie už na začátku, respektive už při svém představení před cca půl rokem. Design této skříně mě maximálně oslovuje a Corsair jím dle mého názoru vyplnil určité místo na trhu, jelikož se nejedná ani o úplného elegána s čistými linkami, ale ani o kýčovitý, rádoby herní case. Troufám si tvrdit, že tento design dokáže oslovit obě skupiny zákazníků.

Corsair Graphite 600T – stoprocentní nadstandard
i Zdroj: PCTuning.cz

Jakmile jsem měl možnost case fyzicky vyzkoušet a shlédnout, moje nadšení se ještě zvýšilo. Reálně totiž vypadá tento design opravdu úchvatně a kombinace bílé a černé rozhodně case sluší. Tím nechci kritizovat původní černou verzi, která vypadá také velmi dobře. Bohužel nadšení tak trochu opadlo ve chvíli, kdy jsem viděl koše na pevné disky. V tuto chvíli se opakuji už poněkolikáté na toto téma, ale realita je taková, že bych opravdu nečekal, že promyšlená a kvalitní skříň klopýtne právě na základní součásti. Nerad bych ale působil tak, že lze Corsair 600T ve výsledku nedoporučit, to určitě ne. Ono každá case má svoje mouchy a čím lepší je, tím výrazněji pak nedořešené nedostatky vypadají. U case za 1000 Kč bychom asi toto nekritizovali, nebo minimálně tomu nepřidávali takový důraz. U case za 3500 Kč už je to jinak a u custom řešení by to samozřejmě byla nezanedbatelná chyba.

Corsair Graphite 600T – stoprocentní nadstandard
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týče výhod, tak těch nabídne Corsair opravdu přehršel. Od kvalitního zpracování a prostornosti interiéru, až přes nadstandardní výbavu v podobě regulátoru otáček, kompletní podpory vodního chlazení a velké množství čelních / horních konektorů. Prachové filtry a průchodky pro cablemanagement jsou pak už jen standardní výbavou. Bílá verze navíc, za v podstatě totožnou cenu, nabídne navíc okno s alternativou v podobě perforované mřížky.

Corsair Graphite 600T – stoprocentní nadstandard
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud se podíváme na tabulku, hodnotící klady a zápory, tak rozhodně budou převyšovat klady. Nevýhodou je opravdu jen těch několik detailů, které mohou způsobovat, respektive přenášet vibrace, ale krátkodobá zkušenost z provozu naznačuje, že to rozhodně není pravidlem. Druhou nevýhodou by mohla být cena, i když zde bych osobně dost polemizoval.

Corsair Graphite 600T – stoprocentní nadstandard
i Zdroj: PCTuning.cz

Cena je totiž nevýhodou vždy, tedy hlavně u těchto dražších modelů. Zákazník si řekne, že by mu stačila case za poloviční cenu, ale já tvrdím, že Corsair 600T nabízí opravdu vše, co je za danou hodnotu dosažitelné a možná ještě něco navíc. Není příliš mnoho skříní, které mají obdobnou výbavu. Co bych já osobně ve výbavě ještě uvítal, by bylo odhlučnění. Prostoru, minimálně u bočnic, je dostatek a zákazník, který je ochoten tyto peníze do case investovat, bude jistě požadovat i tichy provoz, kterému by toto vylepšení prospělo. A jak je vidět u FractalDesign, tak zvýšení výrobní ceny vlivem odhlučnění rozhodně nebude tak rapidní.

Graf ceny produktu Corsair Graphite 600T poskytuje server Heureka.cz

Závěrečné resumé tedy zní – rozhodně doporučuji, protože se jedná o velmi povedený a originální case, jak funkčností, tak vzhledem. A za svoje peníze 100% dostanete nadstandard.

Za zapůjčení case k testu děkujeme společnosti Alza.cz.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama