Dead Rising 3: zombie akce, co vás nenechá vydechnout
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Dead Rising 3: zombie akce, co vás nenechá vydechnout

Dead Rising 3: zombie akce, co vás nenechá vydechnout | Kapitola 5

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

5. 9. 2014 03:00 31

Seznam kapitol

1. Úvod, žánrové vymezení hry 2. Příběh hry 3. Náplň hry, hlavní a postranní mise 4. Výroba předmětů
5. Výroba předmětů, garáže, záchytné body 6. Soubojový systém hry 7. Levelování, nakupování komb a dovedností 8. Grafika, HW náročnost, jízdní model, závěrečné hodnocení

Jedna z nejlepších zombie akcí nakonec rozšířila pole své působnosti a zamířila i na naše počítače. Jaká je a jak se na počítači hraje? Budete ke kosení stovek zombií potřebovat gamepad, nebo si vystačíte s obvyklou kombinací myši a klávesnice? Na tyto, ale i další otázky si odpovíme v naší dnešní recenzi.

Reklama

Vedle kombinací jídla a zbraní se dají kombinovat i automobily. Z válce a motorky postavíte rychlé a dobře manévrovatelné vozítko, které má místo předního kola válec a z mrtváků na potkání vytváří protlak. Najdete tu ale i mnohem zvrhlejší vynálezy. Třeba čisticí vůz, který ze zombie lisuje koule a ty pak vrhá do jejich davu. Nebo motorku s neustále rotujícími ostrými kotouči, které všechny dotírající jedince půlí v pase atd. Asi nemusím upozorňovat, že tahle hra dostala označení +18.

Jelikož shánění některých součástek je docela obtížné a hledání tudíž i časově náročné, což by se neshodovalo s hrou stanoveným časovým limitem, autoři Los Perdidos vybavili garážemi a bezpečnými body, které po vybití nepřátel můžete používat jako převlékárny, zbrojnice a garáže, v nichž se můžete všemi nalezenými věcmi a jejich kombinacemi vybavit hezky instantně. To ušetří hodně času i nervů, protože správné vybavení se na úspěšném postupu hrou dost podepisuje. Máte-li u sebe dva hořlavé meče, můžete se pěšmo vydat třeba přes půl mapy. To sice můžete udělat, i když máte v ruce jen běžně dostupné předměty, ale tempo hry se s tím změní. Vedle chůze a zabíjení nepřátel už budete muset použít i běhu a šikovného kličkování mezi zombíky, šálení jejich pozornosti světlicemi, nebo bezpečné jízdy autem.

Dead Rising 3: zombie akce, co vás nenechá vydechnout
i Zdroj: PCTuning.cz

I když jsou bezpečné zóny velice užitečné, ultimátní chrliče zbraní to nejsou. Aby vás to do nich netáhlo zase tak často a užili jste si i napětí v tísnivých situacích, kdy se na vás sápe horda zombie a vy v ruce třímáte poslední plaňku z plotu, která se navíc co nevidět chystá rozletět v třísky, autoři do hry zabudovali časový limit i pro obnovování zbraní. Jakmile ho vyplýtváte (najednou si můžete vyzvednout 4 speciální zbraně), na další zbraně si budete muset počkat, dokud se znovu nenaplní patřičný ukazatel.

Ukazatel je přitom viditelný pouze v bezpečných zónách, takže se nakonec sami raději spolehnete jen na to, co zrovna máte po kapsách. Však víte, ručička hodin neustále odtikává… a vy na zajížďky, nebo nedej bože zacházky prostě nemáte čas.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama