Dead Rising 3: zombie akce, co vás nenechá vydechnout
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Dead Rising 3: zombie akce, co vás nenechá vydechnout

Dead Rising 3: zombie akce, co vás nenechá vydechnout | Kapitola 6

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

5. 9. 2014 03:00 31

Seznam kapitol

1. Úvod, žánrové vymezení hry 2. Příběh hry 3. Náplň hry, hlavní a postranní mise 4. Výroba předmětů
5. Výroba předmětů, garáže, záchytné body 6. Soubojový systém hry 7. Levelování, nakupování komb a dovedností 8. Grafika, HW náročnost, jízdní model, závěrečné hodnocení

Jedna z nejlepších zombie akcí nakonec rozšířila pole své působnosti a zamířila i na naše počítače. Jaká je a jak se na počítači hraje? Budete ke kosení stovek zombií potřebovat gamepad, nebo si vystačíte s obvyklou kombinací myši a klávesnice? Na tyto, ale i další otázky si odpovíme v naší dnešní recenzi.

Reklama

Několikrát jsem naťukla soubojový systém hry, ale vždycky jsem nakonec skončila u něčeho jiného. Tak to pojďme změnit. Na začátku hry je soubojový systém naprosto jednoduchý. Z pohledu třetí osoby chodíte a ať už máte něco v ruce, nebo ne, tu zombíka udeříte slabou ránou, tu mu dáte nějakou tu silnější a o něco smrtelnější. Přitom se tu a tam nějakému kousanci vyhnete judo kotoulem a jednou za čas kombinací dvou kláves provedete nějakou parádičku, za níž budete odměněni větším množstvím zkušenostních bodů.

Dead Rising 3: zombie akce, co vás nenechá vydechnout
i Zdroj: PCTuning.cz

Postupně si ale zpřístupníte další frajeřinky. Váš hrdina se naučí několika druhům kopů, úderů, ale i fatalit a dodělávacích chvatů jako je odhození zombie za hlavu, lámání vazů, nebo vyrvávání vnitřností. Možností je opět velký kopec, všechny navíc velice dobře vypadají, takže pokud si dáte tu práci, dokážete vykouzlit naprostou bojovou symfonii, na kterou se bude dobře koukat, ale s níž zároveň budete schopni účinně, ba přímo hravě čelit jakékoliv přesile a to i bez zbraně v ruce. Ostatně soubojový systém je jako zbytek této hry skrz na skrz arkádový, není tu žádný ukazatel výdrže a například vprostřed rány se vám nemůže stát, že by vás napadla zombie a to i pokud se jich na vás bude sápat deset najednou. Jednoduše se tak můžete vymanit i ze spárů stovky mrtváků.

Dead Rising 3: zombie akce, co vás nenechá vydechnout
i Zdroj: PCTuning.cz

Dokonce i když se do vás některý z nich pustí, nemusíte se moc plašit. Zdraví vám právě schytaný útok zase tolik neubere a navíc ho můžete doplnit prakticky na každém rohu. Větším problémem je to, že každý útok vás zpomalí a tím vás třeba odřízne od naplánované cesty a namísto toho vás zavede do dalšího šíleného davu. Několik takto vypjatých situací za sebou pak ale přežít nemusíte. Kromě toho zombie jsou otravné, a když se na vás sesypou, nedovolí vám sebrat nic ze země. Jakmile vám tedy zrovna odejde vaše zbraň a vy nebudete mít v inventáři novou, pěstmi se do bezpečí těžko probojujete a nakonec možná stejně umřete. Adrenalinu je proto na každém kroku moře.

Nepřátelé ve hře samozřejmě nejsou jenom klasičtí zombie, resp. nemrtví pěšáci. Postupně se do hry dostávají vypečenější protivníci, například nakažení hráči amerického fotbalu, kteří mají ve zvyku rozeběhnout se v nestřežený okamžik vás srazit k zemi, nebo hmyzí muži, co sami explodují několik sekund po úderu, což se bohužel může stát i ve vaší přítomnosti, pokud pohotově nevyklidíte pozice.

Dead Rising 3: zombie akce, co vás nenechá vydechnout
i Zdroj: PCTuning.cz

Hmyzí muži do hry vnášejí ještě jednu zajímavou věc. Jsou to malé světlušky, které hlavní hrdina umí chytit do skleněné baňky. Když je pak hodí do davu zombie, ty nejbližší z nich také ochotně explodují právě po vzoru hmyzího zombíka. Díky světluškám se s trochou umu dá davy nemrtvých probojovat i bez použití zbraně, chce to ale dost tréninku. I během boje je pak světluška často vysvobozením, jež si budete ještě dlouho pamatovat, takže za tuhle vychytávku palec nahoru.

Dead Rising 3: zombie akce, co vás nenechá vydechnout
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama