Dead Rising 3: zombie akce, co vás nenechá vydechnout
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Dead Rising 3: zombie akce, co vás nenechá vydechnout

Dead Rising 3: zombie akce, co vás nenechá vydechnout | Kapitola 8

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

5. 9. 2014 03:00 31

Seznam kapitol

1. Úvod, žánrové vymezení hry 2. Příběh hry 3. Náplň hry, hlavní a postranní mise 4. Výroba předmětů
5. Výroba předmětů, garáže, záchytné body 6. Soubojový systém hry 7. Levelování, nakupování komb a dovedností 8. Grafika, HW náročnost, jízdní model, závěrečné hodnocení

Jedna z nejlepších zombie akcí nakonec rozšířila pole své působnosti a zamířila i na naše počítače. Jaká je a jak se na počítači hraje? Budete ke kosení stovek zombií potřebovat gamepad, nebo si vystačíte s obvyklou kombinací myši a klávesnice? Na tyto, ale i další otázky si odpovíme v naší dnešní recenzi.

Reklama

Stejně jako i všechno ostatní ve hře je jízdní model nenáročný, těžce arkádový, ale zároveň velice zábavný. S auty se jednoduše manévruje a v zatáčkách dobře smykuje. Z vysokých rychlostí se dá zabrzdit prakticky na pár metrech, nebo spíš centimetrech. Více než chování aut samotných tak budete řešit, jak dlouho vám auto vydrží, než se vznítí a bouchne, a zdali ho raději nemáte zkombinovat s jiným automobilem, nebo ho rovnou nevyměnit za jiné, ať už kvůli jeho bytelnosti a poškození, tak třeba i kvůli rychlosti.

Co se týče ovládání, Dead Rising 3 si na PC vedle gamepadu můžete pohodlně zahrát i za použití kombinace klávesnice a myši.

A nyní asi to nejbolestivější. Grafika hry. Jsem z ní trošku rozčarovaná. Je sice pravda, že na obrazovce se to hemží zombíky kam se podíváte, což je pro výpočetní výkon počítače určitě zabíračka, ale ať mi nikdo neříká, že pár detailů navíc by naše mašiny neutáhly. Hlavně postava Nicka, ale i další postavy by si pár pixelů navíc určitě zasloužily. Grafika navíc běží uzamčená na 30 FPS, což je prostě málo. Alespoň že namísto původní 720p je maximální rozlišení hry nakonec vyšší.

Dead Rising 3: zombie akce, co vás nenechá vydechnout
i Zdroj: PCTuning.cz

Dead Rising 3: zombie akce, co vás nenechá vydechnout
i Zdroj: PCTuning.cz

I přes výtky o odstavec výše musím dodat, že jako celek tahle hra po vizuální stránce funguje obstojně. Stovky samostatně se hýbajících a na vás vytrvale útočících zombie jsou hrůzostrašné, při západu slunce pak mají hordy třeba na mostech svoje téměř až romantické kouzlo. Město Los Perdidos je navíc k prasknutí narváno zajímavými obchůdky a zákoutími, takže jeho čtyři čtvrtě jsou odlišné a zapamatovatelné. A tak je to v podstatě i s celou touhle hrou. Ačkoliv se na ní najdou silné trhliny (srdceryvný příběh do tohohle mišmaše fakt nepasuje, úkoly se ve většině případů opakují), stále se jedná o chutný celek, který byste si neměli nechat ujít. A to zvlášť v případě, že máte dostatek fantazie a chuti experimentovat. Více než co jiného je totiž Dead Rising 3 šikovné pískoviště, které vám neříká, jak máte hrát a co přesně dělat, ale namísto toho vám dá prostředky k tomu, abyste se mohli realizovat.

Minimální hardwarové nároky Dead Rising 3:

  • OS: Windows 7 64-bit, Windows 8 64-bit
  • Procesor: Intel Core i3-3220 @ 3,30 GHz (nebo Intel Core 2 Quad Q9550 @ 2,83 GHz) / AMD Phenom II X4 945 @ 3,00 GHz
  • Operační paměť: 6 GB RAM
  • Místo na disku: 30 GB
  • Grafická karta: NVIDIA GeForce GTX 570 / AMD Radeon 7870
  • DirectX: Version 11

 
Doporučené hardwarové nároky Dead Rising 3:

  • OS: Windows 7 64-bit, Windows 8 64-bit
  • Procesor: Intel Core i5-4570 CPU @ 3,20 GHz nebo ekvivalentní AMD
  • Operační paměť: 8 GB RAM
  • Místo na disku: 30 GB free
  • Grafická karta: NVIDIA GeForce GTX 670 2GB / AMD Radeon 7970 2GB
  • DirectX: Version 11.1 nebo vyšší

Dead Rising 3: zombie akce, co vás nenechá vydechnout
i Zdroj: PCTuning.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama