dv-strizna-hercules-dv-action-pro
Zábava Článek DV střižna: Hercules DV Action! PRO

DV střižna: Hercules DV Action! PRO | Kapitola 2

Novotný Viktor

Novotný Viktor

5. 1. 2003 00:00 45

Seznam kapitol

1. Balení a instalace 2. Software, část 1 3. Software, část 2 4. Shuttle PRO a závěr

Firma Hercules vyšla tímto výrobkem naproti těm uživatelům, kteří chtějí zpracovávat své digitální video sami. Na tom by nebylo nic zvlástnoho, kdyby k této sadě nebyl přibalen unikátní střihový kontrolér, který normálně bývá k vidění u výrobků mnohokrát dražších.

Reklama

Jak již bývá zvykem v této cenové kategorii, karta je pouhý řadič a k ní je bundlovaný software (například u Pinnacle je dodáváno jejich Studio 8) - zde je karta bundlována se softwarem vypsaným níže.

DV střižna: Hercules DV Action! PRO
i Zdroj: PCTuning.cz

Adorage Magic 2LE

DV střižna: Hercules DV Action! PRO
i Zdroj: PCTuning.cz

Jde o prográmek k efektům, které jsou určeny jako plug-iny do Media Studia. I nezkušený uživatel si zde může vyzkoušet tyto efekty, aniž by spouštěl nějakou složitější aplikaci, třeba Media Studio. Je zde možné demonstrovat, jak moc je digitální tvorba neomezená a že vše závisí prostě jen na Vaší fantazii. Efekty zde jdou upravovat jako při skutečné práci ve video střižně, je možné exportovat do mnoha obrazových sekvencí a video souborů, například jmenujme Indeo Video 5.10, Tiff image sekvence. Jako výchozí pro vaše pokusy s efekty jsou zde dva snímky ve formátu *.jpeg.

Ulead Media Studio

Jak již bylo řečeno, jde o povedený software, který dává vlastně celé kartě neuvěřitelnou digitální moc. U firem jako je Pinnacle či Canopus je zvykem, že všechny funkce ovládá jediný program - zde je vše řešeno pomocí tří samostatných programů. Video Capture, Audio Editor, Video Editor

Video Capture

DV střižna: Hercules DV Action! PRO
i Zdroj: PCTuning.cz

Před editováním jakékoliv video sekvence ji musíme nejprve dostat na disk do souboru. Například u Pinnacle Studio 8 to řeší přímo studio samo pomocí své sekce Capture (zachytávání). Zde nám k tomu slouží program „Video Capture“ – zachytávání videa. Před jeho spuštěním je nutné spustit také DV Camcorder, nejlépe v režimu VCR (přehrávač). Po spuštění „Video Capture “ – nastavíme vlastnosti zachytávaného videa. Po kliknuti na tlačítko „REC“ nám je totiž program nabídne pokaždé. Můžeme zde nastavit, kam se bude video ukládat, v jaké kvalitě se bude ukládat a jak velký úsek budeme zachytávat a zda se nám zachytávání ukončí po uplynutí zvoleného času, nebo ukončíme zachytávání sami pomocí klávesy ESC.

Nyní již můžeme směle zachytávat (připomínám však, že je doporučeno video ukládat na jiný pevný disk, než na kterém máme nainstalován operační systém). Po stisku tlačítka ESC či po uplynutí zvoleného intervalu, máme již k dispozici náš video soubor v adresáři, který jsme si na začátku zvolili. Ve „Video Capture“ si ho samozřejmě můžeme i přehrát – stačí stisknout tlačítko Play na lište ve spodní části aplikace.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama