empire-total-war-kraska-s-vysokymi-naroky
Hry Článek Empire Total War - kráska s vysokými nároky

Empire Total War - kráska s vysokými nároky | Kapitola 11

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

23. 3. 2009 07:00 29

Seznam kapitol

1. Zbrusu nový engine 2. Nároky hry, testovací sestava 3. Výsledky grafických karet bez AA/AF na zemi 4. Výsledky grafických karet s AA/AF na zemi 5. Výsledky grafických karet bez AA/AF na moři 6. Výsledky grafických karet s AA/AF na moři
7. Vliv nastavení na hru I 8. Vliv nastavení na hru II 9. Vliv nastavení na hru III 10. Vliv nastavení na hru IV 11. Závěr

Před několika dny se na trh dostal nejnovější díl strategické série Total War zaměřený na velkolepé bitvy obrovských armád. Tentokrát k tomu vývojáři navíc přidali detailní postavy i prostředí, takže se nabízí otázka, zda doma máte dostatečně silné železo. Už předem vám totiž mohu prozradit, že na nejvyšší detaily průměrný stroj nestačí.

Reklama
Empire Total War - kráska s vysokými nároky
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud se budeme bavit o vizuální stránce, nemám nejnovější strategii série Total War co vytknout. Grafika hry je totiž vynikající, jen ty nároky by mohly být nižší. Abyste si totiž plynule zahráli na nejvyšší detaily včetně AA na svém novém 22" či 24" monitoru, budete potřebovat opravdu silnou grafickou kartu, ne-li rovnou dvě do SLI či CrossFire, které ve hře škáluje jako o život.

Pro majitele slabších kusů je však dobrou zprávou, že snižování detailů opravdu funguje, byť za cenu znatelné ztráty krásných efektů a detailů hry. Při dostatečném snížení detailů si už hru zahrají téměř všichni, problém nebude rozběhat ji ani na dříve tolik oblíbených Radeonech X1950 PRO či GeForce 8800 GTS 320.

Na úplný konec bych ještě rád poděkoval společnostem Asus, Dell, MSIGigabyte a Intel, které nám zapůjčily vybavení na testy.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama