GeForce Experience Small PC – velká konkurence konzolím
i Zdroj: PCTuning.cz
Sestavy Článek GeForce Experience Small PC – velká konkurence konzolím

GeForce Experience Small PC – velká konkurence konzolím | Kapitola 3

Z. Obermaier

Z. Obermaier

11. 7. 2013 03:00 62

Seznam kapitol

1. Next Gen konzole proti PC, kdo s koho... 2. Exteriér počítače 3. Detaily skříně 4. Pohled dovnitř a specifikace 5. Systém počítače, software 6. Teploty, spotřeba, hlučnost a taktování
7. Syntetické testy, 3D Mark 11, 3D Mark, Unigine Heaven 8. Hry Anno 2070, Assassins Creed III, Battlefield 3 9. Hry Bioshock Infinite, Crysis 3, Dirt Showdown 10. Far Cry 3, Max Payne 3, Metro LL, Tomb Raider 11. Závěr

Za několik měsíců dorazí na trh obě nové „next-gen" konzole. Jak už víme, půjde v podstatě o PC s běžným procesorem a grafickým jádrem z notebooků a desktopu. Výkon ale bude slabý, už dnes je zejména GPU zastaralé. Proč se tedy obtěžovat se slabým konzolovým PC, když můžete mít PC výkonné, podobně malé a tiché?

Reklama

Design skříně je jasně daný, jde o nenápadný doplněk obývacího pokoje, bez nějakých excesů a vyzývavých detailů. Někomu tento střídmý design vyhovuje, někdo má radši větší okázalost. Já bych si třeba podobně strohou skříň nevybral, chybí mi ovládání na čelním panelu, i když jde o kvalitně vyrobený kousek, dal bych přednost spíše něčemu výraznějšímu. To je ale pouze můj osobní dojem. Vzhledem k faktu, že skříň je strohá, není na ní také mnoho detailů ke zkoumání. Ukážeme si je tedy všechny, výčet to ale nebude dlouhý.

GeForce Experience Small PC – velká konkurence konzolím
i Zdroj: PCTuning.cz

Jediným "rušivým" elementem na horní straně skříně, je otvor pro nasávání vzduchu. Ten je na horní i spodní straně skříně, tvoří vlastně takové přední víko. Pod ním se skrývají ventilátory, k nimž se za okamžik také dostaneme. Ještě připomenu, že oba otvory jsou vybavené prachovým filtrem.

Čelní panel se nám "smrsknul" do jednoho tlačítka, dvou USB portů a Audio konektorů. Mě zde právě například chybí nějaký stavový displej, ukazatel vytížení nebo činnosti počítače. Také ovládání ventilátorů by mohlo být zde. Zepředu je pouze drobné logo výrobce a stavová dioda zapnutí počítače.

Dvojice ventilátorů ukrytých pod předním víkem skříně. Jak je patrné, i zde najdeme filtry proti prachu. Touto, přední stranou se vzduch do skříně nasává, velký ventilátor na zadní straně pak vzduch vyfukuje.

Každé PC této řady ponese logo společnosti Nvidia a GeForce. V našem případě jde o provizorní , doma vyrobenou nálepku, na finálních počítačích jistě najdeme nějakou hezčí. S kovovou nálepkou u nás nepočítejte, jak už jsem řekl, ty se rozeberou v jiných částech světa.

I když jde o malou desku, je skvěle vybavená. Jde dokonce o raritu, jež ani nikdo moc nerecenzoval. Je to mini deska s čipsetem Z78 Express, tedy nejvyšší model pro Haswell. Deska mne na tomto počítači zaujala nejvíc, skvělá volba - ještě o ní pohovoříme. Na zadním panelu najdeme několik USB portů, HDMI, DisplayPort, DVI, konektory pro antény WiFi a Bluetooth a dokonce dvě síťové karty. Zadní panel je vybaven královsky.

Součástí zadního panelu je také výstup z grafické karty. ten nabídne také HDMI, DisplayPort a dva DVI výstupy. Připojit lze až čtyři monitory zároveň. My ale budeme dnes primárně připojovat TV, jde přeci o náhradu konzole v obýváku.

Volič pro tři režimy chodu ventilátorů. Nejvyšší otáčky značí logicky písmeno "H", nejnižší samozřejmě "L". Rozdíl hlučností obou krajních poloh je významný. Pokud počítač přepnete do nejvyšších otáček, už jej uslyšíte. Je to ale zbytečné, já ho provozoval s nejnižšími otáčkami zcela bez potíží s teplotami. Možnost volby máte jen pro jistotu a třeba pro přetaktování.

Poslední detail skříně není ani tak detail, jako pohled na nasávání vzduchu pro grafickou kartu. I zde najdeme prachový filtr, nevýhodou je ale průchozí bočnice, jež pustí ven veškerý zvuk ventilátoru karty. Ten sice není vysoký, přesto jej ale u náročných her uslyšíte.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama