Genesis RX75: je libo mechanická klávesnice za 1500?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Genesis RX75: je libo mechanická klávesnice za 1500?

Genesis RX75: je libo mechanická klávesnice za 1500? | Kapitola 5

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

30. 8. 2016 03:00 14

Seznam kapitol

1. Genesis RX75 2. Balení 3. Design a provedení 4. Testování
5. NKRO 6. Mechanické spínače Outemu 7. Ergonomie 8. Závěr

Mechanické klávesnice byly dlouhou dobu symbolem kvality a špičkových vlastností, ale také luxusu, protože jejich ceny mnohonásobně překonávaly ostatní klávesnice. Natec nám ale nyní představuje mechanickou klávesnici Genesis RX75, jejíž cenovka je velmi lákavá a současně klávesnice vypadá profesionálně.

Reklama

N Key Roll Over, také známé jako anti-ghosting, je vlastnost klávesnice, která pro běžné používání není nijak stěžejní, ale u herní klávesnice je naopak velmi žádoucí. Většina asi tuší nebo přesně ví, o co jde, ale v krátkosti shrneme, co se pod těmito pojmy ukrývá.

NKRO nám v podstatě říká, kolik kláves je možné stisknout současně, aby je klávesnice byla schopna zaregistrovat, a poslat informace o stisku daných kláves operačnímu systému. Každá klávesa totiž nebývá připojena dedikovaným vodičem pro signalizaci aktivity, ale naopak skupiny kláves sdílí konektivitu k řadiči klávesnice. To má za následek to, že stisk nevhodné kombinace kláves efektivně zablokuje další vstupy z konkrétní skupiny.

Jelikož každý výrobce si zadrátuje klávesy podle svého nejlepšího svědomí a vědomí, není možné obecně říct, jaké skupiny se blokují a po kolika stiscích. Nás ale zajímají například „akční“ klávesy v oblasti WASD, kde většina hráčů nejen FPS her aktivuje nejvíce kláves najednou. Sledujeme proto, jestli je možné zadat kombinace jako W, D, Tab, Shift a Space a podobně.

Genesis RX75: je libo mechanická klávesnice za 1500?
i Zdroj: PCTuning.cz

A jak je na tom RX75 s NKRO? Bohužel nedosahuje plného NKRO, nýbrž se pohybuje někde nad 6KRO. To není špatné, ale pro náročného hráče to může být omezení, které ho povede ke koupi jiné klávesnice.

Genesis RX75: je libo mechanická klávesnice za 1500?
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama