Genesis RX75: je libo mechanická klávesnice za 1500?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Genesis RX75: je libo mechanická klávesnice za 1500?

Genesis RX75: je libo mechanická klávesnice za 1500? | Kapitola 4

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

30. 8. 2016 03:00 14

Seznam kapitol

1. Genesis RX75 2. Balení 3. Design a provedení 4. Testování
5. NKRO 6. Mechanické spínače Outemu 7. Ergonomie 8. Závěr

Mechanické klávesnice byly dlouhou dobu symbolem kvality a špičkových vlastností, ale také luxusu, protože jejich ceny mnohonásobně překonávaly ostatní klávesnice. Natec nám ale nyní představuje mechanickou klávesnici Genesis RX75, jejíž cenovka je velmi lákavá a současně klávesnice vypadá profesionálně.

Reklama

Během používání jsem si všiml, že ačkoli celá klávesnic působí bytelně tak při větším tlaku ve střední části dochází prohýbání těla klávesnice. Nejde ale o nic strašného, síla, kterou musíte aplikovat, je opravdu vysoká, takže při normálním používání nějaké deformace nehrozí.

Netradičním "problémem" byla také různá výška kláves. Co by se mohlo ze začátku zdát jako zásadní nedostatek, se vzápětí ukázalo pouze jako nepříjemnost. Některé klávesy totiž nebyly nasazeny na stopce spínače až na doraz. Pomoc byla jednoduchá, stačilo je prostě domáčknout do správné polohy.

Tuto vlastnost jsme sice netestovali, ale Genesis RX75 je navržena tak, aby odolala polití tekutinou. Všechny jednotlivé bloky kláves jsou vybaveny výpustěmi pod klávesnici. Háček je ale v tom, že mechanické spínače nejsou vodotěsné a jejich ochrana spočívá v plastové ohrádce kolem spínače. Ta je ale jen asi cca jeden milimetr vysoké, takže při větší zálivce asi stačit nebude.

Genesis RX75: je libo mechanická klávesnice za 1500?
i Zdroj: PCTuning.cz

Zajímavostí klávesnice je plastické vyznačení rohů jednotlivých kláves. Takovéto tvarování kláves je netradičním krokem, jehož důvod může pramenit ze snahy zpřesnit psaní bez dívání na klávesnici, nebo možná je to jen na efekt. To druhé by podporoval fakt, že výstupky v rozích nejsou zdaleka tak vysoké jako standardní hmatové prvky na klávesách F a J.

Genesis RX75: je libo mechanická klávesnice za 1500?
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama