Grid 2 — test nároků nejkrásnějších závodů současnosti
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Grid 2 — test nároků nejkrásnějších závodů současnosti

Grid 2 — test nároků nejkrásnějších závodů současnosti | Kapitola 12

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

3. 6. 2013 06:00 32

Seznam kapitol

1. EGO engine nové generace 2. Nároky hry, testovací sestava, metodika 3. Výsledky GK na nastavení High 4. Výsledky GK na nastavení Ultra 5. Vliv procesoru na hru 6. Vliv nastavení na hru I
7. Vliv nastavení na hru II 8. Vliv nastavení na hru III 9. Vliv nastavení na hru IV 10. Galerie in game screenshotů 11. Výběr recenzí herních magazínů 12. Závěr

Po několika hrách F1 a DiRT vychází pokračování Race Driveru: Grid. Jak je u Codemasters zvykem, běží hra na technologii EGO. Grafika hry je velmi podobná předchozím hrám, přesto je opět o kousek lepší. A hardwarové nároky jsou příjemné – na nejvyšší detaily včetně vyhlazování si Grid 2 zahrají i majitelé průměrných strojů.

Reklama
Grid 2 — test nároků nejkrásnějších závodů současnosti
i Zdroj: PCTuning.cz

Grid 2 je další z řady arkádových závodních her od britských vývojářů ze studia Codemasters, který po množství her sérií F1 a DiRT potěší trochu odlišným zaměřením. Byť hra neoplývá novinkami, jde v jádru o kvalitní titul, o čemž svědčí například slušné skóre 82 na webu Metacritic.

Technicky je Grid 2 postaven na enginu EGO, který Codemasters používají již od dob prvního Gridu z roku 2008. Díky použití stejné technologie platí, že Grid 2 jako by svým sourozencům ze sérií DiRT a F1 z oka vypadnul. Grafika je však přece opět o kousek dále a (mimo jiné i vzhledem k velmi slabé konkurenci) nezbývá mi tak konstatovat, že Grid 2 je nejlépe vypadající závodní hrou současnosti.

Grid 2 — test nároků nejkrásnějších závodů současnosti
i Zdroj: PCTuning.cz

Hardwarové nároky jsou navzdory výborné grafice poměrně nízké. Oželíte-li nejvyšší nastavení detailů a spokojíte se „jen“ s nastavením High s vypnutým vyhlazováním hran, rozjedete Grid 2 i na starších strojích s grafickými kartami nižší střední typu AMD Radeon HD 6770 nebo nVidia GeForce GTX 550 Ti. Po přepnutí všech detailů na nejvyšší a zapnutí vyhlazování nároky o něco vzrostou, stále jsou však velmi rozumné. I pro hraní ve Full HD rozlišení bohatě postačí karty typu GeForce GTX 660 nebo Radeon HD 7850. Příjemně nízké jsou pak nároky na výkon procesoru. S výjimkou nejslabších Pentií jede Grid 2 naprosto plynule na téměř jakémkoliv dnešním procesoru.

Grid 2 — test nároků nejkrásnějších závodů současnosti
i Zdroj: PCTuning.cz

Pakliže chcete Grid 2 rozběhat třeba na starším notebooku či integrované grafické kartě, je vám k dispozici nastavení detailů s celkem dvacítkou položek. S výjimkou nastavení Advanced Lighting zvyšuje drtivá většina z nich výkon jen velmi mírně. Pokud však zkombinujete mírné snížení kvality u více nastavení současně, efekt se dostaví. Při snížení všech efektů na úplné minimum vzroste framerate v závislosti na scéně na tří až šestinásobek, grafika hry se přitom až tak dramaticky nesníží.

Poděkování

Děkujeme partnerům Asus, Gigabyte, Intel a MSI, kteří zapůjčili vybavení na testy.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama