HD 8970M vs. GTX 780M v notebooku Goldmax X3
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek HD 8970M vs. GTX 780M v notebooku Goldmax X3

HD 8970M vs. GTX 780M v notebooku Goldmax X3 | Kapitola 3

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

16. 9. 2013 03:00 27

Seznam kapitol

1. Goldmax X3 a jeho hardware 2. Představení GeForce GTX 780M a Radeonu HD 8970M 3. Materiály a zpracování, konektory, reproduktory 4. Klávesnice, chlazení, výdrž na akumulátor 5. Specifikace, metodika testování 6. Alan Wake, Battlefield 3
7. Bioshock: Infinite, Far Cry 3 8. Grid 2, Hitman: Absolution 9. Max Payne 3, Metro: Last Light 10. Sleeping Dogs, Tomb Raider 11. Fotogalerie 12. Závěr

Jestliže na svých cestách rádi hrajete hry a nemáte hluboko do kapsy, dnešní článek vás rozhodně potěší. Podařilo se nám půjčit nadupaný notebook Goldmax X3 s možností konfigurace a k němu nejvýkonnější mobilní grafické karty současnosti — nVidia GeForce GTX 780M a AMD Radeon HD 8970M. Kromě nich jsme zrecenzovali i samotný notebook.

Reklama
HD 8970M vs. GTX 780M v notebooku Goldmax X3
i Zdroj: PCTuning.cz

Notebooky Goldmax jsou postavené na šasi šasi Clevo. Design testovaného počítače X3 je poměrně strohý a decentní, jedinou větší zvláštností na celém notebooku je modře podsvícený znak na touchpadu. Počítač se tím liší od konkurenčních notebooků MSI, které svou „herní příslušnost“ dávají výrazně najevo.

Celý notebook je vyroben z plastu, což vzhledem k jeho vysoké ceně není nijak dobrá zpráva a příplatek okolo dvou tisíc za lepší materiály by rozhodně byl na místě. Zákazníci to tak ale pravděpodobně chtějí, protože plastové herní notebooky vyrábějí snad všechny firmy v oboru. Alespoň částečně pozitivní zprávou je, že jsou plasty pogumované a na dotek velmi příjemné. Na víko se nicméně vcelku ochotně chytá prach. Dílenské zpracování je na slušné úrovni, vše přesně lícuje, hrany jsou zabroušené atd.

HD 8970M vs. GTX 780M v notebooku Goldmax X3
i Zdroj: PCTuning.cz

Víko notebooku je vyrobeno z matného pogumovaného plastu a nese na sobě velké logo Eurocom. Eurocom je kanadsky prodejce notebooků Clevo, od kterého je odebírá tuzemský prodejce a dále je distribuuje pod svou vlastní značkou Goldmax. Logo Goldmax přímo na notebooku nikde nenajdete.

HD 8970M vs. GTX 780M v notebooku Goldmax X3
i Zdroj: PCTuning.cz

Spodní část notebooku je vyrobena z tvrdého matného plastu a je kvůli chlazení výrazně perforovaná. Je zde také malý subwoofer, který doplňuje dvojici reproduktorů umístěných nad klávesnicí. Reproduktory při nižší hlasitosti hrají poměrně slušně a méně náročným uživatelům při hraní her bohatě postačí. Na sledování filmů či poslech hudby nicméně doporučuji dokoupení sluchátek.

HD 8970M vs. GTX 780M v notebooku Goldmax X3
i Zdroj: PCTuning.cz

Konektivita notebooku je dobré úrovni a nic důležitého by vám nemělo chybět. Základem jsou tři USB porty, z nichž jsou dva novější verze 3.0. Doplňuje je eSATA konektor kombinovaný opět s USB 3.0. Dále je notebook vybaven čtveřicí audio konektorů, čtečkou paměťových karet a trojicí digitálních výstupů na monitory (Mini DisplayPort, DisplayPort a HDMI). Připojení k sítím zajišťuje gigabitový ethernet a WiFi modul pro bezdrátové připojení. U nich si zákazník může v konfigurátoru vybírat mezi několika modely s příplatkem až 2400 korun s daní, které by se měly lišit rychlostí přenosu dat i vzdáleností, na kterou se lze k danému přístupovému bodu připojit.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama