hercules-dj-console-aneb-dj-em-za-par-dni
Hardware Článek Hercules DJ Console aneb DJ-em za pár dní

Hercules DJ Console aneb DJ-em za pár dní

Petr Válek

Petr Válek

16. 12. 2003 00:00 42

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Hardware, ovládání a zvuk 3. Software a závěr

Kdo by si nepřál být slavným. A proč ne třeba jako DJ, uznávaný a slavný. Představte si prosluněnou Ibizu, na pláži se vrtí do rytmu muziky, kterou hrajete spousta kočiček a Vy víte, že stačí jen... Vrátíme se však na zem, někde je třeba začít. Chce to však mít jisté vlastností od citu pro tu či onu muziku, dobrý hudební sluch a taky moře času a chuť trénovat dnes a denně. Začínající DJ si může na dnešním trhu vybrat ze široké palety mixážních pultů, gramofonů či mixovacích konsolí a CD přehrávačů. Pravověrní "pouštěčí" asi nedají na gramofony dopustit (i já...), přesto jsou k mání stroječky a přístroječky, se kterými se dá při troše snahy poměrně dobře kouzlit. Firma Hercules se pokusila využít mohutných archivů mp3 v našich PC a nabídnout nám specialitku, díky které si můžete zpříjemnit víkend na chatě s bandou kamarádů nebo večer v místním klubu.

Reklama

Firmu Hercules není nutné nijak zvlášť představovat. Většina z nás ji zná jako výrobce kvalitních grafických karet, zvukových karet a reprosoustav pro PC. Výrobek, který jsem měl pár dní na testování, však v 3D aplikacích nevynikne (rozuměj graficky). Jedná se o, alespoň podle parametrů, velice slušnou zvukovou kartu, která je doplněna o plnohodnotný mixážní pult, se kterým je dokonce možné, díky otočným kolečkům, provádět podobná ne-li stejná kouzla jako na deskách gramofonů či mixovacích CD. Nechybí ani zvukové efekty, ovládací tlačítka a... joystick, který funguje jako myška a dokonce se mi s DJ konsolí podařilo hrát Need for Speed: Hot pursuit 2 :-) Ale začneme pěkně po pořádku.

Hercules DJ console

Hercules DJ Console aneb DJ-em za pár dní
i Zdroj: PCTuning.cz

Po otevření docela veliké krabice se naskytne pohled na zabalenou DJ konsoli. Kromě ní v balení naleznete USB kabel pro propojení z PC, CD s bohatým programovým vybavením, manuál a pásek pro přenášení.

Kromě bohatého software zde najdete i slevový kupón na výrobky OTS Labs
i Zdroj: PCTuning.cz
Kromě bohatého software zde najdete i slevový kupón na výrobky OTS Labs


Zcela v bezpečí před nebezpečnými dopravci :-)

Vše doplňuje praktický kryt upevněný dospodu přístroje, který je možno přemístit nahoru na konsoli a zabránit tak zaprášení ovládacích prvků, pokud jej používáte jako čistou zvukovou kartu. V původní pozici je díky němu konzole mírně pozvednutá pod úhlem jak to bývá i u podobných přístrojů.

Hercules DJ Console aneb DJ-em za pár dní
i Zdroj: PCTuning.cz


Zakrytá konsole

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama