HTC Vive Pro – Jasně nejlepší set pro Virtuální Realitu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek HTC Vive Pro – Jasně nejlepší set pro Virtuální Realitu

HTC Vive Pro – Jasně nejlepší set pro Virtuální Realitu | Kapitola 8

Z. Obermaier

Z. Obermaier

11. 6. 2018 07:00 31

Seznam kapitol

1. HTC Vive Pro 2. HTC Vive Pro – Představení 3. Srovnání Vive a Vive Pro 4. Instalace HTC Vive Pro 5. Software a prostředí
6. Kvalita obrazu Vive Pro a Supersampling 7. Hraní nových her 8. Jak spustit hry pro Oculus na Vive 9. Měření výkonu grafik 10. Závěr

Aktualizováno: HTC minulý měsíc uvedlo vylepšenou verzi HTC Vive s označením HTC Vive Pro, zatím sice jen v podobě nových „brýlí“ neboli HMD, ale i to znamená velký pokrok v kvalitě obrazu a autentičnosti zážitku. Zamrzí ale chybějící zbytek nové sady a hlavně doslova brutální cena. Má cenu si verzi Pro pořídit, nebo raději počkat?

Reklama

Jak spustit hry pro Oculus na Vive

Jelikož na Oculus vyšlo i několik exkluzivních titulů, které stojí za to, připomeňme si návod, jak spustit hry z Oculus na Vive.

První věc, kterou musíte udělat, je instalace Oculus Home. Což je aplikace, skrze kterou pak budete nakupovat aplikace pro Oculus. Celá má asi 2 GB. Poté co se nainstaluje, si stáhněte hry zdarma nebo kupte ty, které chcete. Přidají se vám do vaší knihovny Oculus. Dále budete potřebovat aplikaci Revive, která vám umožní spouštět hry pro Oculus.

HTC Vive Pro – Jasně nejlepší set pro Virtuální Realitu
i Zdroj: PCTuning.cz

Kolem Revive, které umí spouštět hry pro Oculus zcela automaticky, je na webu velká komunita. Zde se můžete podívat na kompatibilní hry z Oculus, které lze hrát na Vive. Důležité je říci, že jde o „hack“, takže hry nemusí vždy fungovat stoprocentně, mohou se v nich stávat nestandardní věci a nemusí jít hrát zcela hladce. Většinou ale vše funguje solidně. Postup je následující:

Vypněte Steam VR a nainstalujte Revive. Poté už jen spusťte Steam a Steam VR, kdy v prostředí brýlí dole uvidíte nejen Steam, Desktop a Vive, ale také Revive. Klikněte na ikonu ovladačem a otevře se knihovna Oculus. Stačí vybrat hru a hrát. Je to snadné.

HTC Vive Pro – Jasně nejlepší set pro Virtuální Realitu
i Zdroj: PCTuning.cz

Ze zkušenosti vím, že hry pro Oculus na Vive jsou sice hratelné, tedy spíše spustitelné, ale hrát je není úplně snadné – občas. Obraz pro brýle v Oculus je trochu jiný než ve Vive, někdy je nenormálně velký a někdy je naopak scéna příliš daleko od vás. S tím se ale musíte smířit, jelikož nejde o oficiální port her na druhé zařízení. Za zkoušku ale některé hry určitě stojí, viz třeba zmíněný The Climb.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama