invex-2007-byl-vsechno-jen-ne-vele-trh
Zábava Článek INVEX 2007 byl všechno... jen ne "vele"trh

INVEX 2007 byl všechno... jen ne "vele"trh | Kapitola 3

Filip Eckstein

Filip Eckstein

29. 10. 2007 01:00 26

Seznam kapitol

1. Úvod aneb první pocity z akce 2. Tři velikáni v akci 3. Střípky z INVEXu, co se nám líbilo...

Pro zkrácení čekání, než uplyne doba, kdy bude možné publikovat výsledky nejočekávanějšího hardware měsíce října (omezení NDA pro testy GeForce 8800GT platí do 29.10.2007 14:00 SEČ) jsme pro vás připravili malou reportáž z letošního veletrhu Invex-Digitex, který se konal minulý týden na tradičním místě - brněnském výstavišti. Že jste tam nebyli? Ne, nezačínejte litovat... Akce to byla letos veskrze... ehm, jak bych to diplomaticky řekl... veskrze komorní!

Reklama

Přehlídkou tří klíčových vystavovatelů však tento článek ještě nekončí, čeká vás ještě galerie a popisky té nejzajímavější směsi perliček a výrobků, které si sami o sobě pozornost jistě zasluhují.

Začněme například novou klávesnicí z dílen společnosti Revoltec, která své zákazníky (resp. hráče) láká na kvalitnější provedení kláves. V čem se ovšem od konkurence liší? Všechny klávesy by totiž měly být o 20% větší, než je tomu u klasických modelů. Nová metoda by prý měla být velkým přínosem pro profesionální, ale i běžné hráče počítačových her.

INVEX 2007 byl všechno... jen ne "vele"trh
i Zdroj: PCTuning.cz


Na první pohled není zvětšení kláves viditelné.

Když už jsme u nových metod, nesmím opomenout zmínit také společnost Sctyhe, která na trh uvádí zcela unikátní technologii chlazení pevných disků. Místo kovového žebrování, gumového těsnění a hlučného ventilátoru totiž použila měkký a poměrně lehký silikon, který by měl váš pevný disk ochránit jak před přehřátím, tak před pádem nebo otřesy. To vše samozřejmě platí také o redukci hluku. O jeho skutečné účinnosti se však budeme muset přesvědčit sami. Na první pohled ovšem vypadá moc pěkně, nemyslíte?

INVEX 2007 byl všechno... jen ne "vele"trh
i Zdroj: PCTuning.cz


Chladič by měl být lehký a účinnější než konvenční, dnes dostupné, chlazení.

Udála se však nějaká zajímavost na poli nejnovějších počítačových skříní? Přestože jsem dnes toto téma již poměrně nakousl, v podstatě se nic nijak násilně nezměnilo, snad jen kosmetické úpravy. S těmi si ovšem moc povedeně pohráli designéři společnosti AeroCool, kteří hlavní ovládací tlačítka svých nových modelů vybavili podsvícenou dotykovou plochou. Žádné mechanické mačkání a autentický zvuk cvaknutí se tedy nekoná. Každé tlačítko navíc svítí svojí vlastní barvou. Hračka pro tunery?

INVEX 2007 byl všechno... jen ne "vele"trh
i Zdroj: PCTuning.cz


Tlačítka skříně jsou vybavena podsvíceným dotykovým displejem.

Další perlička bude určená spíše notebookářům. Přenosný počítač není nijak levná hračka, proto pro ty, kteří se bojí o jeho zbytečné přehřívaní, je tu nová chladící podložka. Ta by měla být údajně o mnoho účinnější než klasický hliníkový chladič, který je mimo jiné také o mnoho dražší a o poznání nepraktičtější. Zmíněná podložka společnosti Acutake je totiž lehká a měkká, s perfektně chlazeným notebookem si tedy můžeme vlézt třeba i do postele. A jak vlastně funguje? Měkký materiál podložky je naplněný speciální chemickou látkou, která má daleko lepší tepelně vodivé vlastnosti, než tradičně používaný hliník.

INVEX 2007 byl všechno... jen ne "vele"trh
i Zdroj: PCTuning.cz


Chladící podložka společnosti Acutake byla schovaná až v rohu výkladní skříně.

Přestože bylo na letošním INVEXu přítomno mnoho krásných vozidel, mimo nich jsme mohli narazit také na jejich zmenšeniny. Konkrétně mluvím o nových myších z dílen společnosti Acutake, kterých se v ČR prodalo již v řádech tisíců kusů. Myšítku totiž svítí přední i zadní světla a od pravého autíčka na hraní je téměř k nerozeznání. Však se přesvědčte sami.

INVEX 2007 byl všechno... jen ne "vele"trh
i Zdroj: PCTuning.cz


Protože autíčka červené barvy byla hned vyprodána, na INVEX zbyly jen stříbrné kusy.

Jak jinak bychom mohli zakončit kapitolu, než skutečně zajímavým překvapením z dílen společnosti Thermaltake. Tento nový všeuměl, jenž se honosí názvem MozartTX, má představovat kompletní plnohodnotné domácí PC, které nejen šetří elektrickým proudem, ale také pokryje potřeby těch nejvýkonnějších aplikací. Jak je to ovšem u takového nelítostného monstra možné?

V této počítačové skříni se totiž neukrývá jeden, ale... hned dva počítače. Jeden z nich je méně a druhý více výkonný. Tato počítačová skříň umožňuje zapnout zvlášť jeden nebo druhý, přičemž ten méně výkonný může sloužit k ovládání například televize, DVD nebo videa. Ten druhý lze samozřejmě v případě potřeby vyššího výkonu zapnout. V domácnosti tedy nemusíme provozovat jeden super výkonný počítač na složité i banální operace. Díky tomu totiž může docházet ke zbytečně vysoké spotřebě elektrického proudu. Je to ale ta správná cesta?

INVEX 2007 byl všechno... jen ne "vele"trh
i Zdroj: PCTuning.cz


Tak toto monstrum jsme mimo jiné mohli na letošním INVEXu zhlédnout.

Třešnička na závěr

Přestože se dnešní článek blíží ke svému definitivnímu konci, stále pro vás máme přichystané takové malé překvapení na závěr. Následující kousek nebyl na letošním INVEXu přístupný veřejnosti, jen jako atrakce pro novináře. Však se přesvědčte sami, aplikovali byste si toto na svůj procesor?

Monstrózní chladič - detailnější pohled na žebrování.
i Zdroj: PCTuning.cz
Monstrózní chladič - detailnější pohled na žebrování.


Ředitel společnosti TNTRADE, Pavel Marek "exkluzivně" pro PCtuning.

Podle ředitele TNTRADE, Pavla Marka, společnost Sctyhe v současné době hledá praktické využití tohoto chladiče a jeho podporu pro usazení v novějších typech počítačových skříní. Jestli se ovšem skutečně na trhu objeví je zatím ve hvězdách.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama