Kam s ním, aneb o chytrých zařízeních s blbými rozměry
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Kam s ním, aneb o chytrých zařízeních s blbými rozměry

Kam s ním, aneb o chytrých zařízeních s blbými rozměry | Kapitola 4

Michal Rybka

Michal Rybka

1. 5. 2015 12:00 56

Seznam kapitol

1. Malé velké telefony 2. Vezněm platformy 3. Velký telefon pro velkou baterii 4. Nemáme, bohužel... 5. Nemobilní s mobilem

Chytré telefony se nám utěšeně zvětšují. S tím, jak jejich rozměry pozvolna rostou, se výrazně zhoršuje jejich skladnost. Nejde jenom o to, že jsou čím dál tím větší, ony jsou taky čím dál tím plošší, což znesnadňuje jak jejich přenášení, tak i manipulaci. A naskýtá se otázka: Jak je máme vlastně nosit? A v čem?

Reklama

Nevadí, řekl jsem si. Město je veliké, obchodů je spousta, pro tak populární telefon jistě někdo pouzdro velikosti 6XL nabízet bude. Vždyť velkých telefonů a phabletů je všude víc a víc, nejen od Jablkoňů, ale i od Samsungu, LG, Sony a podobně. A k nim musí nutně existovat praktická a pohodlná pouzdra všelijakých typů a rozměrů a to by v tom byl čert, aby se Pan Pádlo do nějakého nedal napěchovat!

Jaké bylo moje udivení a zděšení! Přestože se opticky zdá, že jsou dnes obchody plné a máte nekonečnou nabídku zboží, velmi často, když se pokouším sehnat něco specifického, si připadám jako za bolševika, kdy prostě nic nebylo a nebylo a nebylo. Tehdy šlo o fatální problém: Když něco nebylo dnes, tak bylo pravděpodobné, že to neuvidíte ani za měsíc a ani za rok. Přesto je i dnes nabídka atypického zboží poměrně omezená. Připadá mi, že to je jako u oblečení: Když máte „přiměřené“ rozměry, nabídka je slušná. Když ale chcete něco pro tlusté / hubené / dlouhé / krátké, můžete se s důvěrou obrátit na zakázkovou výrobu. Problém je v tom, že bych takový problém nečekal u příslušenství pro mainstreamový telefon vyhlášeného výrobce, který je známý velmi střídmou nabídkou prodávaných typů. Dnes si od Apple můžete koupit pouze iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Jak je, k čertu, možné, že pro jeden ze čtyř modelů nelze sehnat rozumné pouzdro?!

Tak snad vytiskonout si svépomocí?

Opravdu použitelných pouzder pro Pana Pádla je neuvěřitelně málo. Pro sport mi přijde použitelný tak možná Aquapac 358, který sice vypadá úplně šíleně, ale má tu výhodu, že vás nerozhodí ani průtrž mračen (a to se vám při sportu dříve anebo později prostě stane).

Jenomže podobně jako většina IPX 8 pouzder nedovoluje použití klasických sluchátek, potřebujete bluetoothová. Jenže víte co? Prakticky stejnou službu vám nabídne kus igelitu a normální kapsička na krk, přičemž si do igelitového pytlíku uděláte dírku pro sluchátka. A takové řešení je levnější a praktičtější.

Přestože jsou Aquapacy podle všeho docela použitelné na výlety a zvláště k vodě, není to ideální řešení pro pohyb ve městě. Vypadáte jako námořník, kterého v rámci nepovedeného Filadelfského experimentu omylem teleportovali do civilizace, jinými slovy jako úplný magor. Je přitom prakticky nemožné objevit normálněji vypadající pouzdro na krk, což pro menší telefony jde. Analog nenápadného úpletového pouzdra SOX pro větší telefony prostě neexistuje.

Je sice pravda, že Pan Pádlo je trochu větší, než je u phabletů běžné, ale nabídka pouzder je pro něj jednoduše velice bídná. Není problém pro něj dokoupit spoustu krytů, které mají podle všeho telefon spíše zpevnit, jenomže s krytem bude hledání vhodného pouzdra ještě těžší, protože pak už se tuplem do ničeho nevejde.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama