Kam s ním, aneb o chytrých zařízeních s blbými rozměry
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Kam s ním, aneb o chytrých zařízeních s blbými rozměry

Kam s ním, aneb o chytrých zařízeních s blbými rozměry | Kapitola 3

Michal Rybka

Michal Rybka

1. 5. 2015 12:00 56

Seznam kapitol

1. Malé velké telefony 2. Vezněm platformy 3. Velký telefon pro velkou baterii 4. Nemáme, bohužel... 5. Nemobilní s mobilem

Chytré telefony se nám utěšeně zvětšují. S tím, jak jejich rozměry pozvolna rostou, se výrazně zhoršuje jejich skladnost. Nejde jenom o to, že jsou čím dál tím větší, ony jsou taky čím dál tím plošší, což znesnadňuje jak jejich přenášení, tak i manipulaci. A naskýtá se otázka: Jak je máme vlastně nosit? A v čem?

Reklama

Takže dobře, kvůli své mobilně herní vášni jsem se stal otrokem Zlého Jablka a jeho červivá baterie mě dohnala k upgradu. Krušné zážitky s baterií mě vedly k záběru, že je lepší vybrat si stroj s větší baterkou, protože bude chcípat o něco déle než menší baterka. Zde není moc na vybranou, zvláště ve chvíli, kdy čtete komentáře uživatelů iPhone 6, že jim baterka až tak celý den nevydrží a že závidí těm s iPhone 6 Plus! Bože – a to jsme v prvním roce a počítejte, že i velmi kvalitní a poměrně dobře „ojížděné“ baterie budou ztrácet 10–15 % kapacity ročně. Volba je jasná, protože chci, aby do doby, než zase budu stát na noční lesní mýtině a bez mobilu hledat cestu k civilizaci, uplynulo co nejvíce doby. Od dob, co jsem začal používat online GPS mapy, se totiž moje schopnost orientovat se podle hvězd a Měsíce trochu zhoršila.

Kam s ním, aneb o chytrých zařízeních s blbými rozměry
i Zdroj: PCTuning.cz

Takže nastupuje iPhone 6 Plus neboli Pan Pádlo, nejrozměrnější telefon od dob, kdy jsem měl Sony CM DX 1000. Tisícovka byla věrný a odolný mobil s rozměry připomínajícími trochu složený teleskop, což bylo při nošení praktické a také bezpečné, protože si lapka v šeru mohl myslet, že to teleskop taky doopravdy je. Tyčový tvar telefonu byl sice obludný, ale mechanicky pevný, na ohyb těla stroje ani nemyslete, nošení v pouzdře u pasu bylo bezpečné.

Kam s ním, aneb o chytrých zařízeních s blbými rozměry
i Zdroj: PCTuning.cz

Pan Pádlo je na tom jinak. Je štíhlý a ohebný, což je vlastnost, se kterou jsem byl seznámen z YouTube a věru ji nechci testovat sám. Hodila by se nějaká výztuž, to jistě. Hlavně ale pro Pana Pádla budeme muset obstarat nějaké kapsičky na nošení do terénu a nějaké brašničky na opasek. Jistě ale nebude problém něco sehnat, i když to bude patrně docela drahé. Klasické obětiny při rituálu „a nyní můžete vyhodit všechno příslušenství, které jste si kdy nakoupili“ mě vždy potěší. Je to možná ještě horší plýtvání, než jen prostá výměna elektroniky za novější model...

Jaké však bylo moje velké překvapení, když jsem vyrazil do terénu hledat pro Pana Pádla vhodné obaly! Přestože jsou s námi phablety už nějaký ten pátek, výbava a doplňky jsou pro ně omezené. Tak předně jsem zjistil, že s růstem telefonů se začaly objevovat kategorie obalů typu 3XL, 4XL a 5XL, podobně jako u trenclí pro vyžrané pány. Problém je ale v tom, že „plusko“ je příliš velké i na 5XL obal, což jsem si vyzkoušel tak, že jsem zasunul, ale za boha nebyl schopen zase vysunout. Po pěti minutách páčení a zvažování, jak dostat telefon celý ven, aniž bych pouzdro musel koupit a následně opatrně rozřezat, jsem shledal, že potřebuji pouzdro velikosti 6XL. Tedy „ještě větší než obludné“. A to, považme, telefon neměl nalepenou ani fólii, ani žádný kryt, který by ho ještě zvětšil!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama