LEGO Super Mario a princezna Peach: Konečně dobrodružství s princeznou!
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek LEGO Super Mario a princezna Peach: Konečně dobrodružství s princeznou!

LEGO Super Mario a princezna Peach: Konečně dobrodružství s princeznou! | Kapitola 2

Michal Rybka

Michal Rybka

7. 8. 2022 04:00 12

Seznam kapitol

1. Vytřískat maximum 2. Dva instalatéři a jedna princezna 3. Mario žije! 4. Bez mobilu ani ránu
5. I princezny se musejí aktualizovat! 6. Stavíme Pana Houbičku 7. Pro každého, kdo si chce hrát

Nintendo je známé tím, že si žárlivě střeží svoje duševní vlastnictví – a dokáže ho vytěžovat znova a znova. Důkazem jsou nejen nové hry, ale také současné hračky od LEGA.

Reklama

Není to poprvé, kdy se LEGO pustilo do interaktivních hraček. Jedním z významných pokusů, který je ale málem přivedl ke krachu, bylo LEGO Galidor. Na přelomu tisíciletí se LEGO rozhodlo, že opustí klasické stavění z kostek a přinesou řadu hraček, které budou modifikovatelné, doplní je komiksem, počítačovou hrou a televizním seriálem. Ten skutečně vznikl – a najdete ho i na YouTube, takže se můžete podivit nad tím, co to tehdy vymysleli. 

V podstatě šlo o to, že navrhli vlastní scifi svět s vlastními hrdiny, kteří mohli mutovat. Přestože šlo o docela odvážný koncept, který navíc vznikl v podobné době, jako LEGO Bionicle, firma šla do výroby a marketingu plnou parou – a ukázalo se, že seriál není dost dobrý, hru nedodělali a celé to byl obrovský a drahý průšvih. Rozhodně se podívejte na výborné video, které vysvětluje historii projektu!

Po fiasku s Galidorem se LEGO přeorientovalo na známá IP jiných firem, které se už prosadily a jsou úspěšné. S nimi není třeba riskovat s novými světy, prostě se vezmou ty už etablované a populární. To jim dovoluje prodávat velké a drahé stavebnice odrostlejším fanouškům, kteří mají daná témata rádi a nemají hluboko do kapsy. Jen se podívejte na Star Wars a jejich prémiové modely za deset dvacet tisíc!

Sety s Mariem patří mezi cenově dostupnější. Nejdražší je právě stavebnice LEGO NES, samotný Mario patří mezi ty levnější. Jenomže ve svém Starter Setu je Mario sám – a co je to za hračku, když v ní není princezna? Tak jako ano, Mario často hledá princeznu marně: Naprosto legendární je hláška „Thank You Mario, But Our Princess is in Another Castle!“

Naštěstí vyšel set s princeznou Peach. My jsme si chtěli půjčit všechny tři sety, tedy Maria, Luigiho i princeznu Peach, ale znáte to: Princezna je sama doma, najednou zvoní dva instalatéři a říkají „Paninko, přišli jsme vám protáhnout trubky“ – no, klasický začátek většiny klasických německých filmů pro dospělé ze 70. let. To, že se princezna jmenuje Peach neboli Broskvička, této vizi opravdu nepomáhá.

Leč vale, vale, zlé myšlenky! LEGO Super Mario je set pro děti, takže zažeňme vzpomínky na éru divokých bobrů a zcela seriózně přikročme k hračce, která má vést děti od jejich oblíbených herních konzolí k volné hře, ale tak, aby jejich hrdinové a hrdinka zůstali hry stále účastni. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama