LEGO Super Mario a princezna Peach: Konečně dobrodružství s princeznou!
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek LEGO Super Mario a princezna Peach: Konečně dobrodružství s princeznou!

LEGO Super Mario a princezna Peach: Konečně dobrodružství s princeznou!

Michal Rybka

Michal Rybka

7. 8. 2022 04:00 12

Seznam kapitol

1. Vytřískat maximum 2. Dva instalatéři a jedna princezna 3. Mario žije! 4. Bez mobilu ani ránu
5. I princezny se musejí aktualizovat! 6. Stavíme Pana Houbičku 7. Pro každého, kdo si chce hrát

Nintendo je známé tím, že si žárlivě střeží svoje duševní vlastnictví – a dokáže ho vytěžovat znova a znova. Důkazem jsou nejen nové hry, ale také současné hračky od LEGA.

Reklama

Zatímco pro retro scénu je Mario a další postavy z jeho světa ikonickou postavou z minulosti, pro Nintendo jde o stále aktivní IP (Intellectual Property). Stále vychází nové hry jako Super Mario 3D World pro Nintendo Switch, ale i hračky, jako například Mario Kart Live Home Circuit. Tahle věc kombinuje jak hru pro Nintendo Switch, tak i reálné motokáry s Mariem a Luigim. Tím Nintendo nejenže proráží se svým IP do skutečného světa v podobě augmentované aplikace, ale přináší i velmi atraktivní sběratelský předmět.

Mě osobně zaujala stavebnice LEGO NES, celým jménem Lego Super Mario 71374 Nintendo Entertainment System. Jde o velkou stavebnici, ve které si postavíte jak repliku konzole NES v téměř životní velikosti, ale hlavně televizi, ve které je rotující svět Super Maria, který emuluje skutečnou hru. Je to opravdu zábavná stavba a výtečný sběratelský předmět!

Na vrcholu televize můžete umístit buď kryt – anebo tam dáte figurku Maria ze setu LEGO® Super Mario™ 71360, kterým se budeme zabývat i zde. Mario po zapnutí detekuje barvu kostky pod sebou – a s tím, jak rotujete světem v televizi, tak na to reaguje. Postavička Maria má totiž dole senzor barvy, se kterým dokáže rozeznat klíčové kostky: Červené (láva), modré (voda) a zelené (tráva).

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama