megatest-11x-pametove-moduly-ddr
Hardware Článek Megatest: 11x paměťové moduly DDR

Megatest: 11x paměťové moduly DDR | Kapitola 6

Kwolek Jirka

Kwolek Jirka

28. 11. 2002 00:00 54

Seznam kapitol

1. Rychle a zběsile... 2. Konfigurace testu + základní popis modulů 3. No-name a značkové moduly 4. Speciální a exkluzivní moduly
5. Test č1 - agresivní časování 6. Test č. 2 - konzervativní časování 7. Pomocné grafy a závěr

Test modulů pamětí DDR SDRAM: Není tomu tak dávno, kdy občasné "zatuhnutí" počítače bylo docela běžné. Tehdy nikdo příliš nebádal, co kolaps PC zavinilo - byla to paměť? procesor? Windows 3.1? - kdo ví. V této situaci se z konkrétních komponent staly hlavně "kusy a megabajty". Dnes je tomu jinak, ať počítač dělá cokoliv, musí to dělat spolehlivě. Proto se také stále více lidí zajímá o to, co ve svém počítači budou mít. Nechtějí mít jen 256MB paměti, požadují i kvalitu a značku. Je to jako s pneumatikami u auta - pouze jejich správná velikost a silný motor už dnes k razantní jízdě nestačí... tedy pokud nechcete skončit někde na střeše v poli.

Reklama

Žlutý sloupec je opět certifikovaná frekvence. Nejdříve začneme s vyšším napětím.

Megatest: 11x paměťové moduly DDR
i Zdroj: PCTuning.cz

Megatest: 11x paměťové moduly DDR
i Zdroj: PCTuning.cz

Konzervativní "timing" katapultoval maxima frekvencí zásadně nahoru (není to zlé, když zvážíme, že většina pamětí je určena pro 166MHz) - CAS 2.5 zamíchal i s pořadím. Samsung se například katapultoval z 9 na 1 místo! OCZ PC3200 zde i stále exceluje, výborně si vede Kingmax. Dopředu také poskočil i modul OCZ PC3000.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama