Monitor přes celý stůl, počítače bez kabelů a další novinky Asus z výstavy Gamescom
i Zdroj: Asus
Článek Monitor přes celý stůl, počítače bez kabelů a další novinky Asus z výstavy Gamescom

Monitor přes celý stůl, počítače bez kabelů a další novinky Asus z výstavy Gamescom | Kapitola 4

Václav Vlček

Václav Vlček

28. 8. 2023 15:00 6

Seznam kapitol

1. Nové OLED displeje 2. Desky se skrytou kabeláží BTF 3. Refresh základní desek Z790 4. První WiFi 7 router a periferie

OLED monitory nabídnou neskutečný obraz a když jsou ještě takhle velké, spadne vám při hraní čelist. Hlavu si můžete ukroutit a pořád to vypadá nádherně. Taky se můžete těšit na PC se skrytou kabeláží nebo herní mašinu ve stylizaci anime Evangelion.

Reklama

Asus ROG Rapture GT-BE98 Pro

Na první pohled to vypadá jako monstrózní neonový pavouk, ale je to novým router, který podporuje nejnovější standard WiFi 7 (802.11be). WiFi 7 nabídne spoustu vylepšení oproti “staršímu” standardu WiFi 6. Hlavně to jsou vyšší přenosové rychlosti, ale i nižší latence.

Mezi hlavní výhody WiFi 7 patří:

  • Použití kanálu o šířce 320 MHz, který zdvojnásobuje propustnost ve srovnání s WiFi 6.
  • Použití modulace 4096QAM, která zvyšuje propustnost o cca 20%.
  • Vylepšené OFDMA

Asus ROG Rapture GT-BE98 Pro je čtyřpásmový router pro hraní her, který podporuje novou šířku pásma 320MHz a modulaci 4096-QAM. Router také podporuje Multi-link operation (MLO), má dva porty 10G a podporuje VPN Fusion, trojúrovňové zrychlení her a mobilní herní režim. Router také disponuje funkcemi AURA RGB, záložním WAN a bezplatnou síťovou bezpečností.

Monitor přes celý stůl, počítače bez kabelů a další novinky Asus z výstavy Gamescom
i Zdroj: Asus

Některé technické parametry routeru Asus ROG Rapture GT-BE98 Pro jsou:

  • Podpora čtyřpásmového WiFi 7 (802.11be)
  • Nová šířka pásma 320MHz & modulace 4096-QAM
  • Multi-link operation (MLO)
  • Dva porty 10G
  • VPN Fusion
  • Trojúrovňové zrychlení her
  • Mobilní herní režim
  • AURA RGB
  • Záložní WAN
  • Bezplatná síťová bezpečnost

Asus ROG Rapture GT-BE98 Pro je skvělou volbou pro hráče a uživatele, kteří chtějí využít nejnovější technologie WiFi a vychutnat si rychlejší rychlosti a lepší výkon. Je to skvělý produkt pro ty, kteří chtějí být na špičce technologií.

Multi-Link Operation (MLO) je technologie WiFi, která umožňuje zařízením připojeným k přístupovému bodu WiFi současně odesílat a/nebo přijímat data na různých frekvenčních pásmech a kanálech. MLO umožňuje zařízením současně se připojit k pásmech 2,4 GHz, 5 GHz a 6 GHz, což zvyšuje propustnost, snižuje latenci a zlepšuje spolehlivost.

Monitor přes celý stůl, počítače bez kabelů a další novinky Asus z výstavy Gamescom
i Zdroj: Asus

Další zajímavou novou technologií je Multi-RU Puncturing. Ta je součástí standardu WiFi 7 a zlepšuje využití přenosových kanálů tím, že zvyšuje propustnost a snižuje latenci při přítomnosti více uživatelů. Umožňuje použití více jednotek zdrojů (RU), zatímco puncturing (děrování) je k dispozici pro vyhnutí se přetížení způsobenému rušením a udržení vysokých rychlostí přenosu. Děrování může vzít kanály WiFi 80 MHz a 160 MHz a rozdělit nebo spojit je v přírůstcích po 20 MHz. To může pomoci vyhnout se přetížení způsobenému rušením a udržet rychlosti přenosu v multi-uživatelských scénářích bez výpadku signálu.

Asus ROG Hyperion GR701 white

Chcete zaujmout kamarády nebo sledující na streamu hned na první dobrou? A máte na stole fakt hodně místa? Potom má pro vás Asus řešení v podobě monstrózní skříně pro E-ATX desky. V bílé barvě! Fakt to není žádný drobek, skříň má podporu pro dva 420 mm radiátory a čtyři 140 mm ventilátory. Samozřejmostí je kovový držák GPU s vodováhou, úložný prostor pro komponenty, ARGB ventilátorový hub a rychlé nabíjení 60 W.

Monitor přes celý stůl, počítače bez kabelů a další novinky Asus z výstavy Gamescom
i Zdroj: Asus

Některé technické parametry skříně Asus ROG Hyperion GR701 white jsou:

  • Podpora E-ATX formátu
  • Podpora pro dva 420 mm radiátory
  • Čtyři 140 mm ventilátory
  • Kovový držák GPU
  • Úložný prostor pro komponenty
  • ARGB ventilátorový hub
  • Rychlé nabíjení 60 W
Monitor přes celý stůl, počítače bez kabelů a další novinky Asus z výstavy Gamescom
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Asus ROG Matrix GeForce RTX 4090

Nejvýkonnější GPU, co nezabírá alespoň čtyři sloty ve skříni? Co to má být? Každopádně Asus se do toho pořádně opřel a navrhnul GeForce RTX 4090 v nápadně štíhlém a elegantním provedení s vlastním AiO chladičem. To už je samozřejmě slušný macek a chce to pro něj pořádnou skříň. Velikost 360 mm a tři 120mm větráky by měly zkrotit i nejvýkonnější GPU. Navíc se Asus chlubí použitím tekutého kovu mezi blokem chladiče a jádrem grafické karty. Díky tomu si chladič lépe poradí s přenosem tepla a to umožní ještě o něco víc zvednout takty karty. Takže dostanete nějaké to procentíčko výkonu navíc, za cenu mnoha další Wattů spotřeby.

Ale zase to má všecny ty krásné RGB blikátka s podporou AuraSync, takže si můžete parádně sladit barvičky skříně i periferií.

Asus TUF Gaming LC II 360 ARGB

Další novinkou je všestranný AiO chladič z řady TUF, který nabídne solidní výkon za relativně přijatelnou cenu. . Chladicí kapalina proudí osvětleným chladičem do zesílených hadic, které přicházejí na radiátor s velkou kapacitou, chlazený třemi 120mm ARGB ventilátory. Ty jsou vybaveny drážkovanými lopatkami pro optimální průtok vzduchu a snížení hluku. Aura Sync ARGB prvky osvětlující radiátorové ventilátory a logo TUF Gaming na krytu čerpadla zajistí, že se mezi kolotočáři neztratíte.

Monitor přes celý stůl, počítače bez kabelů a další novinky Asus z výstavy Gamescom
i Zdroj: PCTuning.cz

Každý radiátorový ventilátor je speciálně laděn pro dosažení vynikající účinnosti chlazení s radiátory řady TUF Gaming LC II, generuje 67 CFM na 3,0 mm H2O. Radiátorové ventilátory v řadě TUF Gaming LC II ARGB jsou certifikovány podle IP5X - tedy jsou odolné proti prachu pro zvýšenou spolehlivost a delší životnost. Proto dává Asus záruku 6 let. 

Podpora PWM modulace umožni snadno regulovat rychlost čerpadla i větráků ze základní desky nebo dodávaného software. TUF Gaming LC II ARGB série je kompatibilní s širokou škálou soketů Intel a AMD CPU, což vám dává flexibilitu při výběru procesoru. Dostatečných 40 cm hadic také dělá tyto chladiče přizpůsobitelné širokému spektru sestav.

Asus ROG LOKI SFX-L 1200W Titanium

Přijde vám pořádní nadupaný BigTower ideálně s průhlednou bočnicí a zářícím RGB moc velký a nápadný? Preferujete raději malinkatou skříňku, třeba i s výkonnými komponenty? Potom má i pro vás Asus jednu novinku. Nový zdroj ROG LOKI SFX-L má totiž miniaturní rozměry na to, že se uvnitř skrývá opravdu pořádný výkon. Nabídne rovnou 1200 W a může tak klidně pohánět i ty nejvýkonnější moderní grafiky. Minimálně i proto, že podporuje nový standard ATX 3.0 a má tedy příslušné konektory.

Díky maximální účinnosti 80 Plus Titanium a tichému chlazení ROG Thermal Solution ho vedle větráků nějaké té nové GeForce nebo Radeonu v záběru určitě nepostřehnete. Ale zároveň to umožní schovat veškerý ten výkon do SFF skříně.

Monitor přes celý stůl, počítače bez kabelů a další novinky Asus z výstavy Gamescom
i Zdroj: PCTuning.cz

Asus ROG x EVA II hardware

Máte rádi legendární anime sérii Evangelion? Pak si můžete nově postavit v podstatě kompletní počítač stylizovaný do barev a motivů anime. Od skříně, přes základní desku, grafickou kartu i chladič až po klávesnici, myš nebo podložku.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama