MSI GT70 s GTX 780M – mobilní Haswell v praxi
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek MSI GT70 s GTX 780M – mobilní Haswell v praxi

MSI GT70 s GTX 780M – mobilní Haswell v praxi | Kapitola 12

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

4. 6. 2013 03:00 24

Seznam kapitol

1. MSI GT70 a jeho hardware 2. Materiály a zpracování, konektory, reproduktory 3. Klávesnice, chlazení a výdrž na akumulátor 4. Specifikace, hry a metodika 5. Výkon procesoru 6. Alan Wake, ArmA II, Assassins Creed III
7. Battlefield 3, Bioshock, Borderlands 2 8. Crysis 2, Crysis 3, F1 2012 9. Far Cry 3, Hitman: Absolution, Mafia II 10. Metro 2033, SimCity 11. Sleeping Dogs, Tomb Raider 12. Závěr

Dnešní recenze potěší především fanoušky extrémů. Do rukou se nám dostal notebook, jehož výkon předčí i řadu stolních počítačů. Jde o novou generaci notebooku MSI GT70, který ve svých útrobách mimo jiné skrývá dvě novinky — čtyřjádrový procesor Intel Haswell a grafickou kartu nVidia GeForce GTX 780M. Jak si vede Haswell v noteboocích?

Reklama
MSI GT70 s GTX 780M – mobilní Haswell v praxi
i Zdroj: PCTuning.cz

MSI GT70 je highendový herní notebook se vším, co k tomu patří. Pokud jej budeme srovnávat s dalšími herními notebooky, je jeho výkon skutečně úctyhodný. Ostatně nic lepšího než zbrusu nový hardware v podobě mobilního čtyřjádrového procesoru Intel architektury Haswell a nové nejvýkonnější mobilní grafické karty nVidia GeForce GTX 780M ještě dlouho neseženete. Příjemným překvapením je trojice 128GB mSATA SSD zapojených do pole RAID 0 doplněných 750GB klasickým diskem. Někoho možná také potěší množství operační paměti či Blu-ray vypalovačka. Po stránce hardwaru nabízí MSI GT70 jednoduše to nejlepší možné. Hry až na výjimky běží naprosto plynule i při nejvyšším nastavení detailů a svižnost celého počítače je díky flashovým diskům také vynikající. Rozhodně nepřeháním s tvrzením, že výkon notebooku MSI GT70 předčí většinu běžných herních počítačů. Například výkon osazené GeForce GTX 780M je přibližně srovnatelný se stolní GeForce GTX 670, což je karta s cenou okolo devíti tisíc korun!

Je zřejmé, že takto výkonný hardware není možné vměstnat do malého těla. Notebook MSI GT70 tak s velkými rozměry a především pětikilovou hmotností včetně zdroje patří do kategorie tzv. desktop replacement. Jde o notebooky, které svým výkonem spolehlivě nahradí stolní počítač. Jejich mobilita je však omezená, pět kilogramů je na denní nošení skutečně příliš. Nepotěší také hlučnost počítače, která je při plném zatížení skutečně děsívá. Příjemně naopak překvapí výdrž na akumulátor, čtyři hodiny jsou vzhledem k rozměrům a výkonu úctyhodný výsledek.

Hlavním problémem výkonných herních notebooků byla vždy cena, a MSI GT70 není výjimkou. Šedesát tisíc včetně daně je skutečně hodně. Ano, dostanete za ni počítač s výkonem silného herního stroje. Jenže podobně výkonný počítač by vás stál přibližně o dvacet tisíc méně, chlazení by měl tiché a za zbylé peníze by bylo možné koupit malý a skutečně přenosný notebook.

U MSI GT70 tak podobně jako u každého výkonného herního notebooku platí, že před jeho koupí dobře rozmyslete, zda tento typ počítače skutečně potřebujete. Pokud tomu tak je, MSI GT70 vás ohromí svým výkonem (nejen) ve hrách. V kategorii desktop replacement notebooků jde o povedený model a jako takový si z testu odnese bronzové ocenění.

MSI GT70 s GTX 780M – mobilní Haswell v praxi
i Zdroj: PCTuning.cz


PCTuning Bronze Award, červen 2013
MSI GT70
„herní notebook s dobrým poměrem cena/výkon“

MSI GT70 s GTX 780M – mobilní Haswell v praxi
i Zdroj: PCTuning.cz

Poděkování

Za půjčení notebooku MSI GT70 děkujeme českému zastoupení společnosti MSI.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama