MSI X410 - tak trošku přerostlý netbook
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek MSI X410 - tak trošku přerostlý netbook

MSI X410 - tak trošku přerostlý netbook | Kapitola 2

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

6. 11. 2009 02:00 16

Seznam kapitol

1. MSI X410 - hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy procesoru
7. Testy operační paměti 8. Testy grafické karty - standardní 9. Testy pevného disku 10. Test výdrže baterie 11. Vyhodnocení a závěr

Před týdnem jsme testovali Asus UL30 neboli tenký 13" počítač osazený plnohodnotným procesorem Core 2 Duo a cenou okolo 20 tisíc. Zcela jistě šlo o notebook. Dnes tu však mám o palec větší MSI X410, který je osazené pomalým, avšak úporným procesorem Athlon Neo a i svojí cenou odpovídá spíše netbooku. Ano, přivítejte v testu obří netbook.

Reklama

Design

MSI X410 - tak trošku přerostlý netbook
i Zdroj: PCTuning.cz

Design MSI X410 je moderní, ze současných trendů však nijak výrazně nevybočuje. Připravte se proto na tenké oblé provedení, kde je výraznějším netradičním prvkem snad jen stříbrné lemování u otevřeného počítače. Pokud jste rádi středem pozornosti, tento kousek od MSI vám v tom nejspíš nepomůže, rozhodně vám však ani nebude dělat ostudu. Zkrátka slušný design podle dnešních standardů inspirovaný veleúspěšným MacBookem Air od Apple.

Materiály/provedení

Jaké materiállly čekat od přenosného počítače, jehož cena se pohybuje jen těsně nad hranicí deseti tisíc korun? Kdo hádá plasty, je na dobré adrese. Celý počítač je skutečně vyrobený pouze z plastu. Výrobci naštěstí pomalu upouští od kompletně lesklých provedení, až na vnější část víka jsou tedy všechny plasty matné.

Co se týče dílenského zpracování, nemám větších výhrad. Některé spoje, tvary a hrany bych si sice dokázal představit o něco lépe zpracované, avšak klíčové části jsou provedené vcelku slušně (rozumějte v rámci finančních možností). Celkově jsem tedy spokojen.

Rozměry

Svými rozměry je MSI X410 trochu kontroverzní. Kvůli 14" displeji má totiž na šířku téměř 35 centimetrů, což je na netbook opravdu hodně. Na druhou stranu zvolilo MSI velmi tenké provedení šasi a na šířku má celý počtač jen necelé tři centimetry. Díky tomu je v normě také hmotnost, která je u samotného počítače cca 1,65 kg, včetně zdroje se pak pohybuje okolo dvou kilogramů. MSI X410 je tedy snadno mobilní a není problém s ním cestovat třeba i celý den.

Víko

MSI X410 - tak trošku přerostlý netbook
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Víko je vyrobeno z lesklého plastu, připravte se proto na nekonečný příval otisků prstů, je kompletně v černém provedení a uprostřed něj je logo MSI.

Spodní kryt

MSI X410 - tak trošku přerostlý netbook
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Zespodu počítače jsou otvory pro větrání, ukryté reproduktory a licenční štítky od výrobce.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama