MSI Z270 Gaming M7: Herní deska pro Kaby Lake
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek MSI Z270 Gaming M7: Herní deska pro Kaby Lake

MSI Z270 Gaming M7: Herní deska pro Kaby Lake | Kapitola 11

Z. Obermaier

Z. Obermaier

23. 1. 2017 03:00 29

Seznam kapitol

1. Milion (28) novýchdesek... 2. Testovací sestava 3. Představení desky 4. Slajdy 5. Specifikace desky a software 6. Bližší pohled na desku
7. Napájení desky 8. BIOS 9. Přetaktování CPU a pamětí 10. Test rozhraní USB, M.2 a SATA 11. Hodnocení

I když je nárůst výkonu spíše malý, procesory Kaby Lake budou jistě časem prodejním hitem stejně jako Skylake. Je tedy na čase se zabývat i novými deskami s nejnovějším čipsetem Intelu. V dnešním testu prozkoumáme dostupný herní model Z270 Gaming M7 cílený primárně na hráče a příznivce vyladěných interiérů skříní.

Reklama

Hodnocení

MSI Z270 Gaming M7: Herní deska pro Kaby Lake
i Zdroj: PCTuning.cz

Zpracování a výbava

Testovali jsme nejvyšší herní model od MSI (pokud pomineme Platinovou edici). Jde o desku, která solidně poslouží náročným hráčům, dají se na ní provozovat karty ve SLI/CrossFire (pouze dvě). Disponuje skvělým BIOSem, slušným přetaktováním i zpracováním. Najdete na ní tři konektory M.2 pro SSD disky. Chybět by ale mohl vestavěný bezdrátový modul s WiFi a BT. Náročným uživatelům se zde nabízí možnost využít port U.2 a spoustu USB portů, včetně USB 3.1 a konektoru C. Zkrátka a dobře, výbava desky je luxusní. Také je nutné vyzdvihnout zpracování a vzhled. Osobně se mi deska barevně i designem hodně líbí, snad jen podivné plasty kolem PCIe kazí trochu dojem. Obligátní osvětlení je také přítomno, hráči mohou být spokojení. Pro extrémní taktování ale deska není, nabízí málo funkcí pro extrémní hrátky a hlavně nízké napětí. Jde zkrátka opravdu o herní desku.

Přetaktování

S taktováním je to složitější. Dnes je situace taková, že procesor přetaktujete většinou stejně na desce za 3500 Kč jako na desce za 10 000 Kč. Kvůli tomuto účelu se za highend připlácet nevyplatí. Připlácíme za výbavu. Pokud máte odemčený procesor, bude výsledek na 99 procentech desek stejný. To potvrzuje i tento test, dosáhl jsem stejného taktu 5,2 GHz jako na konkurenční desce se stejným čipem. Obecně je deska pro domácí taktování vybavená skvěle, možnosti BIOSu jsou dostatečné, včetně napětí a všech pomocných funkcí. Určitě potěší automatický systém taktování, který umí až 5,2 GHz na CPU zcela bez vašeho zásahu – musíte mít jen adekvátní chlazení.

Osobní názor

Pokud jste hráč, který není nijak zásadně omezen rozpočtem, máte dnes na výběr z řady možností. Velké většině hráčů postačí i nižší modely řady Gaming. Tato deska přeci jen není nejlevnější, za 7300 Kč je na trhu velká nabídka. Já bych jí ale dal přednost i před Platinovou edicí, tak už je na můj vkus moc extravagantní. Výbava je skvělá, taktování solidní, zpracování špičkové. Když k tomu připočteme vzhled, speciální síťový čip, trojici M.2, automatické taktování, hromadu portů – jde o dobrou volbu. Zdali ušetříte s levnějším modelem, nebo koupíte nejvyšší model je už na vás. Ale se sérií Gaming od MSI neuděláte chybu.

Hodnocení

MSI Z270 Gaming M7: Herní deska pro Kaby Lake
i Zdroj: PCTuning.cz

Graf ceny produktu MSI Z270 GAMING M7 poskytuje server Heureka.cz

MSI Z270 Gaming M7: Herní deska pro Kaby Lake
i Zdroj: PCTuning.cz

Za půjčení desky Z270 Gaming M7 děkujeme MSI Czech republic

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama