Návštěva v Arcade Hrách: I staré hry mají stále co říct!
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Návštěva v Arcade Hrách: I staré hry mají stále co říct!

Návštěva v Arcade Hrách: I staré hry mají stále co říct! | Kapitola 7

Jan Holub

Jan Holub

3. 9. 2015 03:00 13

Seznam kapitol

1. Arcade Coin Up automat... 2. Červený Újezd: to pravé místo pro nerušené hraní 3. Jdeme hrát 4. Myši jsou pro kočku! To pravé ostrostřelce
5. Závodní hry 6. Taky něco pro pacifisty 7. Pocity z návštěvy muzea

Někteří to mají ještě v živé paměti, pro jiné už je to stejná prehistorie jako třeba spuštění televizního vysílání. Navštívíme spolu velké muzeum herních automatů, kde můžete osobně a v původním pojetí zakusit herní pecky z let sedmdesátých, osmdesátých i devadesátých, kdy počítač v domácnosti nebyl taková samozřejmost jako dnes.

Reklama

Mé celkové dojmy z návštěvy muzea jsou velmi kladné. Vstupné 200,- Kč a možnost hrát bez omezení celý den, to se oproti spoustě jiných volnočasových aktivit prostě vyplatí. Občerstvení na místě, sociální zázemí i úroveň obsluhy jsou více než dostatečné. Kdo by snad přece jen neukojil svůj hlad nebo žízeň, má možnost navšívit přilehlou restauraci. Možnosti odpočinku v lokalitě Červený Újezd jsou bohaté. Kromě automatů určitě stojí za to proběhnout středověký skanzen a zahradu.

Co se automatů po technické stránce týče, musím majitele herny pochválit. Podle informací od obsluhy se majitel snaží udržovat automaty v perfektním stavu, i když to často znamená, že se na vhodnou součástku čeká i déle než rok. Naprostá většina automatů je originál. To znamená, že celá „bedna“ včetně základní desky a paměťových slotů včetně karet samotných, byly vyrobené přímo pro danou hru. A jelikož pan majitel „nemá rád slepence“, automatů s přehranou jinou hrou než originál je tu jen poskrovnu.

Do Arcade Her se vždy rád vracím. Nejenom kvůli zábavě, ale těší mě i myšlenka, že peníze ze vstupného jdou na dobrou věc. Na další automaty a součástky :). A tak mohou tito veteráni, přinášet radost dál všem, kdo o to stojí.

Tak co, přátelé, přidáte se?

Návštěva v Arcade Hrách: I staré hry mají stále co říct!
i Zdroj: PCTuning.cz


Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama