Nejlepší herní rozšíření (DLC) všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejlepší herní rozšíření (DLC) všech dob

Nejlepší herní rozšíření (DLC) všech dob | Kapitola 2

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

6. 8. 2018 03:00 28

Seznam kapitol

1. Bioshock 2: Minerva´s Den 2. Zaklínač 3: O vínu a krvi 3. The Elder Scrolls: The Shivering Isles, Dragonborn 4. Dying Light: The Following 5. Dragon Age: Awakening, Fallout 3: Point Lookout 6. GTA IV: The Ballad of Gay Tony, Borderlands 2: Tiny Tina´s Assaoult on Dragon Keep
7. Half Life: Opposing Force, HL2: Episode Two 8. Baldur´s Gate II: Throne of Bhaal, AOE II: The Conquerors 9. Diablo II: Lord of Destruction, Warcraft III: The Frozen Throne, SC II: Legacy of the Void 10. Left Behind, Undead Nightmare 11. Několik dalších tipů

Stahovatelný obsah či datadisky jsou neodmyslitelnou součástí každé větší hry, ať už úspěšné nebo neúspěšné. Až na DLC totiž vydavatel a vývojář začne pořádně vydělávat. Většina DLC je proto spíše do počtu, najdou se ovšem i DLC, která (téměř) překonala kvalitu původní hry a zapsala se do dějin. Tady je máte v celé své kráse.

Reklama

O vínu a krvi (Blood and Wine)

  • Vyšlo ke hře: Zaklínač 3: Divoký Hon (The Witcher 3: Wild Hunt)
  • Datum vydání: 30. března 2016
  • Hodnocení: 92 % / 9,2 b

Nejlepší herní rozšíření (DLC) všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

O vínu a krvi bylo jedno ze dvou obrovských DLC, která vyšla k třetímu Zaklínači. Na rozdíl od 16 menších kousků, které hráči od CD Projekt Red dostali zcela zdarma (vycházely každou středu), byla tato dvě DLC placená. Jestliže jste si je zaplatili, nebo si později pořídili GOTY edici, vůbec jste neprohloupili.

Obě DLC nabízela dobrodružství, která by svojí kvalitou i délkou hravě strčila do kapsy většinu současných AAA her. Osobně se mi z této dvojice líbilo více O vínu a krvi (Blood and Wine), takže se rozepíšu o něm. Ani druhé DLC by ale v tomto seznamu rozhodně nezapadlo.

Blood and Wine v podstatě přináší docela nový příběh a tedy i závěr hry, stejně jako docela nový svět (podobný Skelligským horám) se svým zasazením, postranními questy, dialogy a vůbec interakcí mezi postavami.

Samozřejmostí je také nové vybavení, které si navíc můžete dle libosti přebarvovat, nový prvek v podobě mutací, nové uživatelské rozhraní v inventáři a obchodu, New Game+ (pro pokročilejší dobrodruhy) a navýšení maximálně úrovně na level 100. Rozšíření se pak dočkala i karetní hra Gwint, která by sama o sobě mohla vystupovat jako samostatná hra (a vlastně už vystupuje).

V Blood and Wine se dostáváte do vínem ovoněného Toussaintu, kam vás pozvala kněžna Anna Henrietta. Vaším úkolem je přemoci nebezpečné monstrum, které systematicky vyvražďuje její poddané. Přitom můžete používat svou vlastní vinici sloužící jako vaše odpočinkové, tréninkové a skladovací centrum. Možná je to maličkost, ale k celkovému zasazení to prostě perfektně sedí a společně s dalšími detaily to utváří naprosto jedinečný celek, od něhož se vám prostě nechce odejít.

Recenze The Witcher: Wild Hunt

Recenze The Witcher: Blood and Wine

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama