Nejlepší herní rozšíření (DLC) všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejlepší herní rozšíření (DLC) všech dob

Nejlepší herní rozšíření (DLC) všech dob | Kapitola 3

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

6. 8. 2018 03:00 28

Seznam kapitol

1. Bioshock 2: Minerva´s Den 2. Zaklínač 3: O vínu a krvi 3. The Elder Scrolls: The Shivering Isles, Dragonborn 4. Dying Light: The Following 5. Dragon Age: Awakening, Fallout 3: Point Lookout 6. GTA IV: The Ballad of Gay Tony, Borderlands 2: Tiny Tina´s Assaoult on Dragon Keep
7. Half Life: Opposing Force, HL2: Episode Two 8. Baldur´s Gate II: Throne of Bhaal, AOE II: The Conquerors 9. Diablo II: Lord of Destruction, Warcraft III: The Frozen Throne, SC II: Legacy of the Void 10. Left Behind, Undead Nightmare 11. Několik dalších tipů

Stahovatelný obsah či datadisky jsou neodmyslitelnou součástí každé větší hry, ať už úspěšné nebo neúspěšné. Až na DLC totiž vydavatel a vývojář začne pořádně vydělávat. Většina DLC je proto spíše do počtu, najdou se ovšem i DLC, která (téměř) překonala kvalitu původní hry a zapsala se do dějin. Tady je máte v celé své kráse.

Reklama

The Shivering Isles

  • Vyšlo ke hře: TES IV: Oblivion
  • Datum vydání: 26. března 2007
  • Hodnocení: 86 % / 8,4 b

Nejlepší herní rozšíření (DLC) všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Bethesda vydala mnoho skvělých DLC a The Shivering Isles patří mezi ta nejlepší. Můžete v něm prozkoumat království prince Sheogoratha, a pustit se po docela novém příběhovém dobrodružství, které vám zabereme minimálně třicet hodin času. K dispozici jsou nové předměty, ingredience, kouzla a dva noví řemeslníci Crucible a Bliss vždy připravení vám ukout to nejlepší brnění.

The Shivering Isles se přitom vyznačuje vysoce netradičními prvky a náměty, na něž vás upozorní už samotný vstup na princovy planiny (do nového světa). Prostředí je totiž značně psychedelické a navíc vám nastavuje dvě tváře. O tom, že prostředí není výtvorem vývojářovy choré mysli, ale reflektuje dění samotné hry, se přesvědčíte poměrně brzy. A bude vás to bavit. Hodně.

Dragonborn

  • Vyšlo ke hře: TES V: Skyrim
  • Datum vydání: 5. února 2013
  • Hodnocení: 83 % / 7,9 b

Nejlepší herní rozšíření (DLC) všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Kdybych měla vybrat nejlepší DLC od Bethesdy a mohla ukázat vážně jenom na jeden kousek, potom by to byl Dragonborn k TES V: Skyrim. Je to ale spíš tím, že Dragonborn jsem sama hrála, zatímco o výše zmiňovaném The Shivering Isles jsem si nechala básnit od kamaráda.

Dragonborn nás přenáší z pobřeží Morrowindu na ostrov Solstheim, kde se musíme postavit vůbec nejsilnějšímu protivníkovi Dragonbornovi. Abychom ho mohli přemoci, musíme se učit pracovat se Shouts, výkřiky jimiž můžete manipulovat s nepřáteli a dokonce i s draky. A můžete mi věřit, že takto na papíře to nevypadá ani z poloviny tak dobře, jako se to hraje.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama