Nejlepší hry na téma programování na Steamu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejlepší hry na téma programování na Steamu

Nejlepší hry na téma programování na Steamu | Kapitola 3

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

11. 7. 2018 03:00 12

Seznam kapitol

1. Silicon Zeroes 2. Else Heart.Break (), While True: Learn () 3. Human Resource Machine, LogicBots 4. Hacknet, SpaceChem 5. Infinifactory, TIS-100
6. SHENZHEN I/O 7. Duskers, Quadrilateral Cowboy 8. Mainlining, MHRD, Screeps 9. Chcete si vzít něco k vodě?

Pokud se naučíte programovat tak, že budete vědět, co děláte, je to zábavné. Jenže dostat se tak daleko může být hodně obtížné. Pomoci mohou různé kurzy, ale vůbec nejoblíbenější pomůckou, která vás naučí základním principům, jsou programovací hry. Budou vás totiž učit formou zábavy. Vrhněte se na sebezdokonalování!

Reklama

Human Resource Machine

Nejlepší hry na téma programování na Steamu
i Zdroj: PCTuning.cz

Human Resource Machine pochází z pera vývojářského studia Tomorrow Corporation, které si svojí popularitu vydobylo malou, ale hravou indie hrou Little Inferno. Human Resource Machine používá stejnou grafickou stylizaci a je také podobně hravá, její ústřední koncept se ale liší.

V Human Resource Machine se stáváte naprosto nedůležitým zaměstnancem jedné nadnárodní korporace. Vaším úkolem v každém z mnoha levelů je, zautomatizovat proces výroby tak, aby na konci procesu byl požadovaný výstup.

V praxi to vypadá tak, že dostanete úkol, například přeskládat krabice z jednoho pásu na druhý. Potom musíte do seznamu příkazů natahat potřebné příkazy v takovém pořadí, abyste tento úkol provedli. Jakmile se vám to podaří, dostanete obtížnější zadání, které často stojí na novém řešení (a příkazu).

V Human Resource Machine najdete pouze základní příkazy. Celá hra je koncipována pro širokou veřejnost, neobsahuje tedy žádné pokročilé problémy nebo vychytávky. Ovládání je velmi jednoduché a křivka učení je postavená také velmi dobře. Proto se nebojím tvrdit, že tato hra je vhodná i pro vaše děti. A co je ještě lepší, skutečně je bude bavit.

LogicBots

Nejlepší hry na téma programování na Steamu
i Zdroj: PCTuning.cz

LogicBots je logická hra, která úplně staví na hlavu základní myšlenku logický her a to, že musíte řešit logické hádanky. V LogicBots totiž stavíte roboty, kteří pak hádanky vyřeší za vás. Zní to jednoduše, ale buďte si jistí, že tahle hra vaše mozkové závity hezky provětrá.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama