Nejlepší hry na téma programování na Steamu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejlepší hry na téma programování na Steamu

Nejlepší hry na téma programování na Steamu | Kapitola 8

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

11. 7. 2018 03:00 12

Seznam kapitol

1. Silicon Zeroes 2. Else Heart.Break (), While True: Learn () 3. Human Resource Machine, LogicBots 4. Hacknet, SpaceChem 5. Infinifactory, TIS-100
6. SHENZHEN I/O 7. Duskers, Quadrilateral Cowboy 8. Mainlining, MHRD, Screeps 9. Chcete si vzít něco k vodě?

Pokud se naučíte programovat tak, že budete vědět, co děláte, je to zábavné. Jenže dostat se tak daleko může být hodně obtížné. Pomoci mohou různé kurzy, ale vůbec nejoblíbenější pomůckou, která vás naučí základním principům, jsou programovací hry. Budou vás totiž učit formou zábavy. Vrhněte se na sebezdokonalování!

Reklama

Mainlining

  • Datum vydání: 26. ledna 2017
  • Vývojář: Rebelephant

Nejlepší hry na téma programování na Steamu
i Zdroj: PCTuning.cz

Mainlining vás nechá vyzkoušet, jaké to je být pracovníkem tajné služby MI7, který pátrá po podezřelých z hackerských útoků na centrálu vaší organizace. Žánrově se Mainlining řadí mezi point-and-click adventury, ve kterých hraje prim jednak propracovaný příběh, a pak zajímavé hádanky. Ty v Mainlining jsou postavené na vaší schopnosti řešit úkoly i dost originálními způsoby. Jakožto pracovník bezpečnosti máte k dispozici asi desítku různých programů. Je jen na vás jak je použijete. Záleží pouze na tom, zdali se vám podaří vypátrat zločince.

Na Steamu se kromě plné verze hry nachází také demo. Pokud tedy nejste úplně přesvědčení o tom, že by vás tahle hra bavila, začněte od něj.

MHRD

  • Datum vydání: 5. ledna 2017
  • Vývojář: Funghisoft

Nejlepší hry na téma programování na Steamu
i Zdroj: PCTuning.cz

V MHRD můžete zažít technologický boom v 80. letech. Ve hře se stáváte jednatelem a zároveň jediným technikem hardwarového startupu Microhard. Vaším úkolem je navrhování nových hardwarových obvodů, psaní vlastních programů, vytváření hardwarových sestav a spousta dalších věcí, která je s návrhem PC spojená. Hra má jednoduché uživatelské rozhraní, ale není ani trochu jednoduchá.

Screeps

  • Datum vydání: 16. listopadu 2016
  • Vývojář: Screeps
  • Oficiální stránka: https://screeps.com

Nejlepší hry na téma programování na Steamu
i Zdroj: PCTuning.cz

Screeps je open source MMO RTS pro programátory, která se točí okolo jedné jediné mechaniky – programování umělé inteligence jednotek. Ve hře ovládáte svojí jednotku za pomoci psaní JavaScriptu. Vtip je v tom, že jednotka ve hře operuje 24 hodin, 7 dní v týdnu. A že na hracím poli se pohybují také jednotky ostatních hráčů. Více napoví video:

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama