Nejlepší hry s otevřeným herním světem
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejlepší hry s otevřeným herním světem

Nejlepší hry s otevřeným herním světem | Kapitola 8

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

12. 4. 2018 03:00 22

Seznam kapitol

1. Jdi kam chceš, dělej co chceš 2. Zaklínač 3: Divoký Hon 3. Far Cry 5 4. Kingdom Come: Deliverance
5. Assassin 6. Dead Island, Dying Light 7. TES 5, MGS 5, Dragon Age: Inquisition, Subnautica 8. Elite: Dangerous, Watch Dogs 2, ArmA 3

Máte chuť na pár hodin zapomenout na realitu všedních dní a vnořit se do jiného světa? Tak to jsou pro vás jako stvořené hry z kategorie open world. A máte štěstí! Hry s otevřeným světem jsou v poslední době nesmírně populární, každoročně jich přibývá tolik, že nebudete vědět, kterou hrát dřív. Proto jsme zkusili vytvořit seznam těch nejlepších.

Reklama

Elite: Dangerous

Nejlepší hry s otevřeným herním světem
i Zdroj: PCTuning.cz

Elite: Dangerous je vesmírný simulátor, ve kterém se můžete stát, čím chcete, dělat, co chcete a cestovat kam chcete. K dispozici je přibližně 400 miliard hvězdných soustav, což je naprosto nepředstavitelné. Začínáte jako neznámý hrdina, jen s maličkou lodí. Jak budete pokračovat, je čistě jen na vás a vaší šikovnosti. Dané je jenom to, že všechny vaše činy budou ovlivňovat dění ve vašem okolí. Elite: Dangerous je momentálně bezkonkurenční vesmírný simulátor. Je jen škoda trošku obtížnějšího ovládání – pro mladší hráče a nováčky tahle hra prostě není.

Watch Dogs 2

Nejlepší hry s otevřeným herním světem
i Zdroj: PCTuning.cz

Největší konkurent série Grand Theft Auto, který se sice ještě nedostal na úroveň jejího posledního dílu, ale který má hodně dobře nakročeno k tomu, aby se mu to jednou povedlo. Druhý díl Watch Dogs byl chvílemi možná trochu přehnaný (ach ten příběh), zároveň však graficky překrásný a s opravdu zajímavým herním světem. Také dosti nezábavné hackerské minihry byly optimalizovány a do hry přibyly i další zábavné hračičky jako RC modely atd. Suma sumárum hodně zajímavý kousek, který vás bude bavit dlouhé desítky hodin.

ArmA 3

  • Datum vydání: 5. března 2015
  • Vývojář: Bohemia Interactive
  • Hodnocení: 74%/7,3b
  • Oficiální stránka hry: https://arma3.com

Nejlepší hry s otevřeným herním světem
i Zdroj: PCTuning.cz

ArmA 3 není open world hra ve stejném slova smyslu jako předchozí tituly – nebudete se v ní schválně toulat krajinou a objevovat herní prostředí a aktivity. Přesto do výčtu open world her patří: v každé misi máte k dispozici zcela otevřený herní svět, přičemž je zcela na vás, jak danou misi vyřešíte, kudy se k vašemu cíli dostanete nebo jakým způsobem překonáte své nepřátele.

Představila jsem vám celkem 15 titulů, které považuji za nejlepší hry s otevřeným herním světem. Při výběru jsem vycházela ze svých vlastních zkušeností i z ohlasů dalších hráčů, přesto se mohlo stát, že jsem nějakou zajímavou hru vynechala. Pokud máte pocit, že mi ve výběru něco chybí, dejte mi vědět v diskuzi. Pokud se sejde dost dalších zajímavých her z otevřeného světa, ráda napíšu pokračování.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama