Nejlepší předělávky starých DOSových her od fanoušků
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejlepší předělávky starých DOSových her od fanoušků

Nejlepší předělávky starých DOSových her od fanoušků | Kapitola 4

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

27. 8. 2014 03:00 26

Seznam kapitol

1. Úvod 2. OpenTTD 3. CorsixTH 4. Widelands
5. OpenXcom 6. Doomsday 7. OpenRA (+ Dune II) 8. Elite: Dangerous

Také s nostalgií vzpomínáte na dobu starých DOSových her, které vám přišly lepší než většina dnešní herní produkce? Jste na tom stejně, jako autoři jejich fanouškovských předělávek, kteří svou oblíbenou hru předělávají na současné platformy a snaží se ji vyšperkovat a modernizovat. Vybrali jsme některé z těch nejzdařilejších předělávek...

Reklama

Widelands

Widelands je open-source real-timeová strategie na motivy světově známé hry The Settlers II. V ní hráči museli dbát o růst ekonomiky svého státu tím, že stavěli pily, obydlí lesníků, horníků a dalších dělníků. Pro získání pokročilých produktů jako je nářadí se tyto výrobní jednotky musí řetězit (železné doly – slévárna – kovář, dřevorubec – pila atd.) a objem jejich výroby dobře vyvážit.

Nejlepší předělávky starých DOSových her od fanoušků
i Zdroj: PCTuning.cz

Singleplayerové i multiplayerové scénáře a mise jsou zakončeny vojenským výpadem, tato část je ovšem proti ekonomické složce hry v menšině – v podstatě jde hlavně o to, abyste pro nadcházející vojenské tažení dokázali vyrobit dostatek vojenských jednotek.

Oproti hrám typu Red Alert, ale i oproti jiným budovatelským strategiím, se série The Settlers často vymezuje i délkou jednotlivých misí. Ty se běžně protahují i na několik hodin čistého herního času.

Nejlepší předělávky starých DOSových her od fanoušků
i Zdroj: PCTuning.cz

Samotná Widelands nepotřebuje ke svému chodu kromě vlastního instalačního souboru vůbec nic. Na této fanouškovské předělávce je pak úžasná i samotná komunita, díky níž se budete moci účastnit i napínavých multiplayerových soubojů. Pro hledání spoluhráčů slouží internetové stránky Widelands. Najdete na nich však také podrobný manuál ke hře, wikipedii, chat a spoustu dalších příjemných maličkostí. Každému fanouškovi Settlerů doporučujeme důkladně prohrabat a to včetně přídavných map. Těch je ve Widelands sice pořádné množství, jenže když je člověk do hry pořádně zažraný, nikdy nemá dost.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama