Nejlepší předělávky starých DOSových her od fanoušků
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejlepší předělávky starých DOSových her od fanoušků

Nejlepší předělávky starých DOSových her od fanoušků | Kapitola 2

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

27. 8. 2014 03:00 26

Seznam kapitol

1. Úvod 2. OpenTTD 3. CorsixTH 4. Widelands
5. OpenXcom 6. Doomsday 7. OpenRA (+ Dune II) 8. Elite: Dangerous

Také s nostalgií vzpomínáte na dobu starých DOSových her, které vám přišly lepší než většina dnešní herní produkce? Jste na tom stejně, jako autoři jejich fanouškovských předělávek, kteří svou oblíbenou hru předělávají na současné platformy a snaží se ji vyšperkovat a modernizovat. Vybrali jsme některé z těch nejzdařilejších předělávek...

Reklama

OpenTTD

V Transport Tycoon a potažmo tedy i v OpenTTD dostáváte do rukou osud dopravní společnosti. Ta může přepravovat prakticky jakékoliv suroviny (dřevo, uhlí, ropa atd.), výrobky a samozřejmě i samotné lidi a to silniční, železniční, vodní či leteckou přepravou. Každá přeprava je už z podstaty věci vhodná na transport jiného zboží, což se dále může měnit s tím, na jakou vzdálenost se chystáte položku přepravovat, nebo jak rychle ji na daném místě potřebujete mít.

Nejlepší předělávky starých DOSových her od fanoušků
i Zdroj: PCTuning.cz

Jakožto ředitel této dopravní společnosti máte za úkol zakládat co nejefektivnější dopravní spoje a dělat vše pro to, aby vaše společnost prosperovala a nakonec převálcovala dopravní společnosti vašich soupeřů. To obnáší výstavbu zázemí včetně garáží a zastávek, nákup samotných dopravních prostředků, rozvržení jednotlivých linek, jejich zastávek, ale například i modernizování vozového parku, výstavbu kolejí včetně šílených vlakových křižovatek, kultivaci půdy atd.

Transport Tycoon se před několika měsíci dočkala oficiálního remaku určeného pro platformu iOS. Ten však nedopadl podle očekávání fanoušků, ať už kvůli slabé grafice, tak i kvůli slabšímu ovládání, strnulému uživatelskému rozhraní a celkově nemastné neslané hratelnosti. OpenTTD je oproti tomu stálice, která nám dělá radost jak na počítačích tak i mobilech, kde je k jejímu hraní však nutné mít k ruce myš.

Nejlepší předělávky starých DOSových her od fanoušků
i Zdroj: PCTuning.cz

Zajímavostí je, že na vývoji OpenTTD, které do původní hratelnosti doplnilo spoustu příjemných maličkostí včetně možnost zvolit si velikost mapy, hrát ve více hráčích, stavět mosty ve větších výškách, nebo budovat trati napříč svahy, se významně podílelo i několik Čechů. Měli bychom na ně být patřičně hrdí, že?

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama