NZXT Kraken Z53 – Nejvýkonnější kompaktní AiO vodník pro procesor
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek NZXT Kraken Z53 – Nejvýkonnější kompaktní AiO vodník pro procesor

NZXT Kraken Z53 – Nejvýkonnější kompaktní AiO vodník pro procesor

Z. Obermaier

Z. Obermaier

26. 7. 2021 20:00 21

Seznam kapitol

1. NZXT Kraken Z53 s LED displejem 2. Specifikace a balení 3. NZXT Z53 v obrazech (Galerie) 4. Testovací sestava a metodika
5. Výsledky měření na Core i9-9900K 6. Software NZXT CAM 7. Závěr – Hodnocení

Před nedávnem jsme si ukázali levný dvouventilátorový AiO kit pro CPU. Tentokrát půjde o ten nejdražší. Nabízí LED displej, excelentní výkon a příkladnou kvalitu zpracování. Za špičku od značky NZXT si ale řádně připlatíte.

Reklama

Dnes testovaný chladič byl uveden už vloni, stále jde ale o poslední generaci AiO chladičů od NZXT. Hlavní novinkou řady Z53 je proti dalších modelů o stejné velikosti radiátoru, hlavně LED displej na pumpě. Ten dokáže zobrazovat kromě údajů o teplotě a prostého textu i animace. Na druhou stranu tomuto chladiči chybí běžné osvětlení RGB. Zákazník si může zvolit zcela holou verzi, pak verzi RGB a nejvyšší model s LED displejem.

NZXT Kraken Z53 – Nejvýkonnější kompaktní AiO vodník pro procesor
i Zdroj: PCTuning.cz

Na obecnou otázku, zdali zvolit vodu, nebo vzduch, není jednoznačná odpověď. Záleží co čekáte a co budete chladit. To už musí každý zvážit sám, já volím vždy vodu v jakékoliv podobě. To ale neznamená, že vzduchový chladič není dobrou volbou. Druhým aspektem je něco, co vás přesvědčí právě zvolit onen konkrétní produkt. AiO setů jsou na trhu desítky. Samozřejmě s různou kvalitou provedení.

Tentokrát se ale pohybujeme v první lize bez kompromisů. Chladiče Kraken od NZXT si za svou dlouhou dobu na trhu vydobyly renomé absolutního highendu. Ten první byl uveden na trh už v roce 2013. Od té doby nasbíraly sety AiO desítky kladných recenzí a pozitivních ohlasů od zákazníků. Kvalita zpracování je perfektní, výkon a variabilita je také vysoká.

Za kvalitu si ale v tomto případě připlatíte, dnes testovaný chladič je dvakrát dražší než ten levný z minulého testu. Za cenu NZXT Kraken s dvouventilátorovým radiátorem už můžete mít špičkový model se třemi ventilátory. Za LED displej si nechává výrobce znatelně připlatit. Mně osobně ale připadá tato funkce naprosto zbytečná. Ale na to může mít každý jiný názor.

NZXT Kraken Z53 – Nejvýkonnější kompaktní AiO vodník pro procesor
i Zdroj: PCTuning.cz

Po stránce zpracování a provedení nelze Krakenu Z53 nic vytknout, od NZXT se očekává maximální kvalita. O to zajímavější bude srovnání s levnějšími chladiči a zjištění, zda dokáže AiO chladič za 5500 korun obhájit svou vysokou cenu. My už totiž víme, že cena je tak vysoká jen kvůli LED displeji, jelikož stejné chladiče Kraken řady X53 jsou významně levnější.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama