Panzer a Katana – dvě herní mechaniky od Yenkee
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Panzer a Katana – dvě herní mechaniky od Yenkee

Panzer a Katana – dvě herní mechaniky od Yenkee | Kapitola 5

Jan Preclík

Jan Preclík

12. 3. 2020 03:00 5

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Výhody a nevýhody mechanických klávesnic 3. Unboxing YKB 3500 Katana 4. Unboxing YKB3400 Panzer 5. Parametry obou klávesnic
6. Herní znamená podsvícená! 7. Software a Katana 8. Software a Panzer 9. Praktický test 10. Závěr

Výrobce levných herních periferií do své nabídky koncem loňského roku zařadil dvojici herních mechanických klávesnic, jejichž cena je natolik příznivá, že si je mohou dovolit i ti, kterým je líto vysolit spoustu peněz za stovku tlačítek na destičce. Obě klávesnice jsme si tedy osahali a navzájem porovnali. A oba kousky stojí za pozornost.

Reklama

Tradičně začneme u levnější verze Katana. Klávesnice je na svou konstrukci poměrně lehká, váží pouze 700 gramů, je tedy o více než polovinu lehčí než moje Razer Blackwidow Chroma V2. Vzhledem k tomu, že neobsahuje extra sadu programovatelných kláves na boční straně, se vejde i na menší stoly. Její rozměry jsou 440 × 140 × 38 mm (D × Š × V). Kabel USB má délku 1,8 metru.

Základním stavebním prvkem jsou mechanické spínače Content Blue s udávanou dobou odezvy 2 ms, životností 50 milionů stisků a aktivační silou 60 ± 15 gf. Celá klávesnice má podsvícení full RNBW se 14 barevnými efekty.

Dražší model Panzer je o něco těžší, váží 1050 gramů. Rozměry klávesnice jsou dle výrobce 444 × 150 × 49 mm (d × š × v). Zde si dovolím s výrobcem lehce nesouhlasit v udávané šířce. Dle mého měření je klávesnice bez opěrky široká 133 mm, s opěrkou je o 63 mm delší, na stole tedy na šířku zabere bezmála 20 cm. Kabel USB je dlouhý 1,8 m. Klávesnice je opatřena dvojím, na sobě navzájem nezávislým FULL RGB podsvícením.

Jednotlivé klávesy ukrývají pod svými plastovými těly mechanické spínače OUTEMU blue s reakční dobou 1 ms, životností 50 milionu stisků a aktivační silou 60 ± 5 gf. Minimálně papírově jde o kvalitnější spínače oproti levnějšímu modelu. Během svého pátrání jsem nenarazil na žádné bližší info ohledně Content Blue. Na Outemu ale internet vyzradil, že se jedná o jednu z řady společností, která kopíruje design Cherry MX. To ale nutně neznamená, že jsou to spínače nekvalitní – viz video a jeho komentáře níže. Co se týká doporučeného data spotřeby, to ukáže čas.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama