Pimp my Computer 9 - Project Camouflage 3/3
i Zdroj: PCTuning.cz
Návody Článek Pimp my Computer 9 - Project Camouflage 3/3

Pimp my Computer 9 - Project Camouflage 3/3 | Kapitola 5

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

7. 10. 2009 03:00 38

Seznam kapitol

1. Dějství třetí... 2. Interiér 3. Interiér, část 2. 4. Detaily tvoří celek! 5. Dokončení a závěrečná rekapitulace 6. Galerie "Project Camouflage"

Netrvalo to snad až tak dlouho a přinášíme třetí a zároveň již poslední část devátého dílu soutěže Pimp my Computer. Věřím, že všichni včetně výherce již očekávají, jaký bude výsledek. Já jsem se snažil využít všech možností, aby nová skříň byla maximálně originální a splňovala určené požadavky.

Reklama

A v tuto chvíli se dostáváme ke konečné rekapitulaci. Samozřejmě však musím ještě doinstalovat všechen hardware, což už však bylo patrné na některých fotografiích. Instalace hardware totiž probíhala v podstatě v průběhu úprav, vždy dle potřeby a tak nemohu uvést konkrétní fázi, ve které k zaplnění interiéru došlo. Nyní se však již můžete podívat na konečné fotografie interiéru, kde jsem se snažil o určitý čistý vzhled, samozřejmě včetně příjemného cable-managementu, který celkový dojem doufám jen umocňuje.

Pimp my Computer 9 - Project Camouflage 3/3
i Zdroj: PCTuning.cz

Základní deska Asus před instalací do case.

Pimp my Computer 9 - Project Camouflage 3/3
i Zdroj: PCTuning.cz

Mřížka, kterou jsem v textu skoro nezmínil, jež kryje spodní ventilátor.

Pimp my Computer 9 - Project Camouflage 3/3
i Zdroj: PCTuning.cz

A nakonec pohled na nasvícený interiér. Všimněte si např. ochrany kabeláže.

Ke konečným fotografiím exteriéru, respektive lépe řečeno celku, se samozřejmě dostaneme na následující straně, jak už je obvyklé – tedy v galerii. Teď však ke konečnému zhodnocení a také k sumarizaci nákladů na celou úpravu.

Zhodnocení

Od počátku tohoto kola soutěže Pimp my Computer jsem se snažil, aby nová case byla pro jejího majitele především vzhledově atraktivní a samozřejmě pevnější a funkčnější, než ta předchozí. Proto hned na začátek padl důraz na kvalitní materiál, díky němuž dojde k zamezení vzniku jakýchkoliv vibrací a podobného rušení, jež nebylo neobvyklé u předešlé skříně. Tento záměr potrhuje i celková koncepce interiéru i exteriéru, jelikož spojením kvalitních materiálů a netradičního uspořádání a vzhledu, dostáváme poměrně malou case, kde je většina místa náležitě využita a i přesto je zde prostor pro budoucí upgrade, který snad nebude potřeba v příliš krátkém časovém horizontu.

Pimp my Computer 9 - Project Camouflage 3/3
i Zdroj: PCTuning.cz

Proč toto říkám? No samozřejmě proto, abych připomněl, že sestava prošla upgradem právě v rámci naší soutěže, jelikož majitel se rozhodl současně s výhrou do počítače investovat i nějaké své peníze. Podrobnosti jste si mohli přečíst v předchozím díle článku, dnes je doplnila již pouze nová optická mechanika a box na disky, který věnoval náš sponzor.

Důležitým aspektem byl i celkový vzhled, který sice nebyl inspirován jednou konkrétní hrou, což si majitel tak trochu nepřímo přál, nicméně sáhl jsem po obecnějším tématu, jakým armáda a její pouštní kamufláž bezpochyby je a pevně věřím, že v kombinaci s akčními hrami není tato stylizace až tak „out“. Toto hodnocení však náleží již spíše vám – čtenářům a samozřejmě majiteli skříně.

Pimp my Computer 9 - Project Camouflage 3/3
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro mě osobně je velkým zadostiučiněním vědomí, že je možné skloubit poměrně agresivní a nebezpečný venkovní vzhled s uhlazeným a čistým interiérem, aniž by bylo třeba obě tyto části nějak výrazně oddělovat. To potvrzuje i vytvoření poměrně rozměrného bočního okna, přes které je do interiéru naprosto bez problémů vidět.

Pimp my Computer 9 - Project Camouflage 3/3
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud by někdo namítal něco k airflow, které je opravdu v tomto případně poměrně netypické, tak samozřejmě před dokončením projektu došlo k otestování sestavy a jejímu zahoření. O přísun studeného vzduchu se stará velmi tichý a účinný 120mm ventilátor v přední části a o odstranění teplého vzduchu z útrob skříně pak dokonce 140mm ventilátor zdroje na spodní straně skříně. Zároveň však v zadní části zůstává přístupná perforace pro samovolný odvod teplého vzduchu z case, která opravdu funguje!

Kalkulace

No a nezbývá, než přejít k finanční stránce, která může být sice až tou poslední, ale rozhodně taktéž důležitou. Pojďme se tedy podívat, kolik tato sestava stála na materiálu:

Pimp my Computer 8 - "Silent Storm"

Materiál:

Cena:

Scythe Himuro (HDD BOX)425,-
ventilátor 120mm červený (Revoltec)178,-
čtečka paměťových karet (interní)131,-
ocelový perforovaný plech 2mm - 0,5m2380,-
ocelový plech 1mm (bez povrchové úpravy) - 0,75m2210,-
odhlučnění SilentMaxx Silma KF-25 2ks306,-
odhlučnění Gumex 503 (15mm)376,-
plexisklo (interiér - kouřové)320,-
ocelové díly (L profily a hranoly)86,-
mřížky (interiér) 2ks82,-
lak základní (béžová) - 0,7kg132,-
lak Motip (3xsprej) 150ml183,-
lak - bezbarvý, matný 400ml112,-
plexisklo (2ks)98,-
ostatní drobný materiál + spojovací materiál350,-
další náklady (poštovné, apod.)150,-

Celková částka za materiál: 3 519,-Kč

Jako v předchozím kole, musím i nyní uvést číslo, které vyjadřuje počet hodin strávených prací na tomto projektu. Podotýkám, že se jedná o číslo, které jsem opravdu trávil pouze fyzickou prací nad projektem, není do něj započten čas, jež byl nutný pro jeho vymyšlení, případně pak pro vytvoření všech souvisejících článků. Čistý pracovní čas pro deváté kolo soutěže Pimp my Computer byl tedy 76 hodin.

Pimp my Computer 9 - Project Camouflage 3/3
i Zdroj: PCTuning.cz


 

Závěrem si dovolím ještě jednou poděkovat sponzoru soutěže, společnosti Mironet.

A jinak se budu samozřejmě těšit u dalšího kola, které se těší již kulatému pořadovému číslu, tedy u desátého pokračování soutěže:

Pimp my Computer 9 - Project Camouflage 3/3
i Zdroj: PCTuning.cz

Zároveň musím opět připomenout, že ani do dnešního dne nebyla přerušena možnost registrace do dalšího kola, proto zájemci mohou zasílat registrační e-maily na níže uvedenou adresu, podrobnosti k registraci najdete zde.


je mail, na který můžete stále posílat nové přihlášky

Galerii najdete na následující straně!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama