Pimp my Computer 9 - Project Camouflage 3/3
i Zdroj: PCTuning.cz
Návody Článek Pimp my Computer 9 - Project Camouflage 3/3

Pimp my Computer 9 - Project Camouflage 3/3 | Kapitola 3

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

7. 10. 2009 03:00 38

Seznam kapitol

1. Dějství třetí... 2. Interiér 3. Interiér, část 2. 4. Detaily tvoří celek! 5. Dokončení a závěrečná rekapitulace 6. Galerie "Project Camouflage"

Netrvalo to snad až tak dlouho a přinášíme třetí a zároveň již poslední část devátého dílu soutěže Pimp my Computer. Věřím, že všichni včetně výherce již očekávají, jaký bude výsledek. Já jsem se snažil využít všech možností, aby nová skříň byla maximálně originální a splňovala určené požadavky.

Reklama

Zmínil jsem také fakt, že k základní desce jsou vedeny dva SATA kabely. Jeden je samozřejmě od pevného disku, druhý pak od mechaniky, o které toho v předchozím textu nebylo příliš mnoho řečeno. Tu jsme nakonec zvolili také moderní, tedy v provedení SATA, jedná se však pouze o DVD-RW zařízení, BlueRay by údajně nenašel využití a zároveň by byl příliš drahý. Kde se však mechanika nachází? Samozřejmě na čelním panelu, její uložení je však poměrně netypické, tedy šuplík se vysouvá směrem dolů. Díky tomu mechanika nijak nezasahuje svojí hloubkou do interiéru a má pouze vyhrazený prostor v konstrukci skříně. Sem je samozřejmě navedeno i SATA napájení, podobně jako k pevnému disku. Kabely tedy opět nevzhledně nenarušují vzhled interiéru.

Pimp my Computer 9 - Project Camouflage 3/3
i Zdroj: PCTuning.cz

DVD-RW mechanika včetně čtečky paměťových karet.

Pokud se ptáte, jakým způsobem medium drží v dané pozici, tak naprosto bez problémů. Šuplík mechaniky je totiž osazen plastovými zarážkami, které i v této poloze dokaží CD či DVD udržet. Setkal jsem se však i s mechanikami, které toto neměly nebo naopak měly ještě propracovanější, takže pokud se rozhodnete pro podobné řešení, doporučuji dopředu prozkoumat model použité mechaniky.

Pimp my Computer 9 - Project Camouflage 3/3
i Zdroj: PCTuning.cz

Osvětlení

Nu a dostáváme se ještě k vnitřnímu osvětlení, které jsem v minulém kole řešit nemusel. Dnes však máme připraveno plexi okno, takže decentní nasvícení je samozřejmě na místě. Jelikož však délka skříně, respektive délka interiéru není taková, aby bylo možné použít standardní 30cm katodu (chybí např. přibližně 20mm místa), sáhl jsem do starších zásob a objevil nepříliš typickou 15cm studenou katodu v červeném provedení, která má však přímo v těle invertor a dokonce přijímač zvukových vln, takže je možné katodu nastavit na tzv. hudební světlo, tedy katoda pak bliká podle zvuku okolí a hudby.

Pimp my Computer 9 - Project Camouflage 3/3
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky invertoru však opět rozměrově nedovoluje instalaci do vybraného prostoru, proto bylo nutné invertor od katody oddělit. Plastový dílec jsem tedy odšrouboval a následně kryt odřízl. Původní asi 2cm kabely, které propojovaly katodu a invertor jsem prodloužil na délku 10cm, což naprosto dostačuje pro potřebnou instalaci. Otvory, které na obou částech po oddělení vznikly jsem samozřejmě dostatečně zaizoloval silikonem a izolační páskou a za pomoci oboustranné lepící pásky pak katodu umístil do prostoru stropu interiéru. Invertor našel své místo mezi optickou mechanikou a pevným diskem, kde byla dutina. Napájení je pak vyvedeno na spodní stranu a připojeno ke zdroji.

Pimp my Computer 9 - Project Camouflage 3/3
i Zdroj: PCTuning.cz

S osvětlením souvisí samozřejmě i zmiňovaný prosklený bok, od kterého jsem v minulém díle článku tak trochu „utekl“. Dlužím vám tedy ještě dodělání. Po nalakování plechové části okna jsem nařezal sva stejné díly plexiskla, které přesně pasují do ocelového rámečku. Jedno plexi je však tloušťky 4mm, druhé 5mm. To zajišťuje dostatečnou zvukovou izolaci a zároveň dovoluje pohrát si se vzhledem okna. V prvním kusu materiálu, tedy v 4mm provedení plexi jsem vytvořil umělé průstřely, které po nasvícení vypadají velmi atraktivně. Jelikož však máme před sebou pořádného obrněnce, nebylo by na místě, aby kůlky prošly úplně do interiéru, druhá vrstva plexiskla je tedy upravena tak, aby vše vypadalo, že tento materiál je neprůstřelný, je však samozřejmě částečně narušený a naprasknutý, Díky tomu je efekt po nasvícení ještě výraznější a celé okno dostává velice zajímavou hloubku. Upevnění je pak realizováno přes šrouby, které prostupují celým dílcem a v podstatě ho drží pohromadě. Mezi oběma kusy plexiskla je dutina o tloušťce asi 3mm, což je jedním z prvku vytvářejícím hloubkový efekt.

Pimp my Computer 9 - Project Camouflage 3/3
i Zdroj: PCTuning.cz

Dvojitý efekt průstřelu, která má při nasvícení výraznou hloubku.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama