Podzim ve světě videoher: Na co se můžete těšit?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Podzim ve světě videoher: Na co se můžete těšit?

Podzim ve světě videoher: Na co se můžete těšit? | Kapitola 2

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

6. 9. 2016 03:00 9

Seznam kapitol

1. ReCore, BioShock: The Collection 2. Avadon 3, Cossacks 3, Forza Horizon 3 3. Mafia III 4. Gears of War 4, Battlefield 1
5. Civilization VI, Darksiders: Warmastered Edition 6. Skyrim - Special Edition, Titanfall 2, Call of Duty: Infinity Warfare 7. Dishonored 2 8. Watch Dogs 2

Letní okurkovou sezónu jsme konečně nechali za zády, nadešel ten správný čas připravit se na hlavní videoherní hody. Ptáte se, jaké hry mají vyjít na podzim? Připravili jsme pro vás přehledný seznam těch nejlepších her, k jejichž vydání by mělo dojít v následujících týdnech a měsících. S ním vám nemůže nic důležitého utéct!

Reklama

Avadon 3: The Warborn

  • Žánr: Tahové RPG
  • Datum vydání: 14. září

Podzim ve světě videoher: Na co se můžete těšit?
i Zdroj: PCTuning.cz

Vývojáři ze Spiderweb Software jsou mistry na old-schoolové tahové RPG, což prokázali hned několika hrami v sérii Avernum a později i dvěma hrami v sérii Avadon. Avadon 3: The Warborn je třetím dílem jejich nejnovější série, který by měl být opět mnohem větší, obsahově bohatší a jak jsme již zvyklí, také pořádně obtížný. Z toho vyplývá, že Avadon 3: The Warborn necílí na masy, těch pár zarytých fanoušků však bude chrochtat blahem.

Cossacks 3

  • Žánr: real-time strategie
  • Datum vydání: 20. září 2016

Podzim ve světě videoher: Na co se můžete těšit?
i Zdroj: PCTuning.cz

Cossacks byla unikátní real-time strategie, v níž jsme válčili, starali se o ekonomii, stavěli nové válečné jednotky a budovy a vylepšovali svoje základny. Hra byla zasazená do 17. a 18. století a unikátní na ní byly především hromady jednotek na bitevním poli. Cossacks 3 je remakem této 15 let staré hry, který by měl údajně potěšit všechny bývalé fanoušky i zcela nové hráče. Doufejme, že se to povede, protože tento typ her v dnešní době není zase tak častý.

Forza Horizon 3

  • Žánr: závodní
  • Datum vydání: 27. září 2016

Podzim ve světě videoher: Na co se můžete těšit?
i Zdroj: PCTuning.cz

Dovolte mi říct svůj názor na Xbox One: je to neskutečně velká nevzhledná a poměrně hlučná herní konzole, na kterou přezdívka „VHS přehrávač“ neskutečně dobře sedí. Přesto jsem si ji pár měsíců po vydání koupila. Důvod? Vyšla na ní Forza Horizon 2, dle mého názoru vůbec nejzábavnější závodní hra všech dob.

Jeden z mých kamarádů sérii Forza přezdívá „závodní popík“. A asi má pravdu. Stejně jako pop-music i Forza má neobvyklou schopnost po jednom, dvou přehráních člověka chytit a už nepustit. Forza Horizon 2 dovedla tuto schopnost k dokonalosti – přidala neskutečně podmanivé prostředí sluncem zalité Itálie, spoustu různých závodních módů i automobilů a celé to zalila pěkným grafickým zpracováním a výborným soundtrackem. A já doufám, že to samé série Forza předvede i teď.

Forza Horizon 3 se přestěhovala do Austrálie, což by jí na kráse nemělo ubrat. Slíbené jsou i všechny výše zmiňované prvky, to vše ale v lepším grafickém provedení a s mnohem bohatším obsahem. Chybí mi jen trošku lepší příběhové pozadí a celkové motivace k závodění – starost o automobilový festival je motiv, který je nejen špatně uvěřitelný, ale také dost vetchý.

Pozn: Společnost Microsoft před několika dny uveřejnila doporučené systémové požadavky hry Forza Horizon 3. Pokud verze pro počítače nenabídne mnohem krásnější grafické zpracování než verze pro Xbox One, na internetu se určitě rozhoří diskuze o diskriminaci PC a lenosti tvůrců více se věnovat optimalizaci.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama