Podzim ve světě videoher: Na co se můžete těšit?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Podzim ve světě videoher: Na co se můžete těšit?

Podzim ve světě videoher: Na co se můžete těšit? | Kapitola 4

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

6. 9. 2016 03:00 9

Seznam kapitol

1. ReCore, BioShock: The Collection 2. Avadon 3, Cossacks 3, Forza Horizon 3 3. Mafia III 4. Gears of War 4, Battlefield 1
5. Civilization VI, Darksiders: Warmastered Edition 6. Skyrim - Special Edition, Titanfall 2, Call of Duty: Infinity Warfare 7. Dishonored 2 8. Watch Dogs 2

Letní okurkovou sezónu jsme konečně nechali za zády, nadešel ten správný čas připravit se na hlavní videoherní hody. Ptáte se, jaké hry mají vyjít na podzim? Připravili jsme pro vás přehledný seznam těch nejlepších her, k jejichž vydání by mělo dojít v následujících týdnech a měsících. S ním vám nemůže nic důležitého utéct!

Reklama

Gears of War 4

  • Žánr: akční/střílečka
  • Datum vydání: 11. října 2016

Podzim ve světě videoher: Na co se můžete těšit?
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky novému směřování Microsoftu a jeho programu Xbox Play Anywhere se na počítačích v budoucnosti dočkáme i dříve exkluzivní Xboxových titulů jako je například Forza Horizon 3 (věnovala jsem se jí o několik stránek dřív) nebo právě Gears of War 4.

Gears of War 4 půjde ve vyšlapaných kolejích předchozích dílů, to znamená, že se bude jednat o brutální akční hru, která nejde daleko pro vypíchnuté oči nebo vyvržené vnitřnosti. Po stránce hratelnosti se nebude jednat o žádnou velkou inovaci, to znamená hodně střílení, schovávání se za kryty a nějaké ty dodělávací kousky s nožem v ruce. Kromě toho půjde házet granáty, nebo nepřátele přetahovat zpoza krytu. Mezi tím se pak dočkáte nějaké té silácké hlášky, na což jsme v sérii už tak nějak zvyklí.

Na čtvrtém díle Gears of War by mělo být specifické především počasí, které bylo představené i ve videích, tato část hry však zatím vypadá dost rozpačitě. Fyzikální model je totiž dosti arkádový a záběry, alespoň z pozice nehrajícího diváka, naznačují zcela komiksové a takřka až úsměvné situace. Snad se tvůrcům do vydání podaří zahladit všechny ostré hrany a my si ze hry opravdu odneseme dobrý pocit.

Pozn.: Jedna z nejdůležitějších akčních značek Microsoftu by stejně jako v případě Forza Horizon 3 měla mít vcelku nekompromisní hardwarové nároky, to je ovšem vyváženo většími detaily i 4K rozlišením.

Battlefield 1

  • Žánr: akční/střílečka
  • Datum vydání: 21. října 2016

Podzim ve světě videoher: Na co se můžete těšit?
i Zdroj: PCTuning.cz

Vývojáři z DICE a vydavatel EA se tento rok rozhodli přinést nám trošku netradiční dobrodružství a v sérii Battlefield nás poslat do první světové války. Ačkoliv se tento krok nejprve mohl jevit jako docela riskantní, nakonec se ukázalo, že vývojáři zase tolik neriskují. To znamená, že ačkoliv je Battlefield 1 okořeněný několika zajímavými prvky (zákopy, plyn, zepelíny atd.), pořád je to Battlefield s intenzívními souboji.

Tak například zbraně. Ačkoliv se jedná o samonabíjecí pušky, s trochou cviku s nimi budete střílet velmi svižně. Zkušenému oku neunikne ani podobnost povolání, kdy medik je stále medik, byť je trochu jinak oblečený a vybavený.

Docela zajímavé vypadají souboje na koních, kdy hráči ze sedla mohou stínat hlavy mačetami. Souboje na koních se ovšem zdají trošku náročnější, takže počítejte s tím, že pokud v soubojích s koňmi budete chtít být dostatečně efektivní, budete muset cvičit.

V Battlefield 1 bychom se měli podívat na bojiště mnoha evropských zemí. Přislíbeno je například obléhané francouzské město nebo italské Alpy. Vedle toho jsme pak ve videích nahlédli i na bojiště na Arabském poloostrově, což znamená jediné. Jednotlivá prostředí budou hodně odlišná a v příběhu je obsáhne více než jeden hlavní hrdina.

První videa ze hry Battlefield 1 vypadají výborně, beta také leccos dobrého naznačuje, takže nyní už musíme jenom čekat. Vydání Battlefield 1 je naplánováno na 21. října. Doufejme, že dobrý dojem nezkazí technické chyby a problémy s připojením.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama